„АС – БРАЋА СТАНКОВИЋ”: Од мале пекаре до индустрије

Од мале пекаре у Бегаљици, код Гроцке у близини Београда, за 12 година настала је пекарска индустрија која данас има око 400 запослених, а у четири погона на 5.000 квадрата дневно производи око 80.000 векни хлеба. Након инвестиција и куповине пекара у Шапцу, Кикинди, Пожаревцу и Футогу, ова породична домаћа компанија повећала је капацитете и производни асортиман

asПре 12 година почели смо као мала занатска радња, мала пекара у Бегаљици, код Гроцке. Видео сам перспективу у пекарству и како смо зарађивали, тако смо се постепено и ширили, улажући своја средства. На самом старту је било пуно посла, али смо напорно радили и то нам је омогућило да достигнемо садашњу величину.

Овако почетак рада породичне фирме објашњава Драган Станковић, власник и директор Пекарске индустрије „АС – Браћа Станковић“ из Бегаљице код Гроцке. Он је са супругом основао фирму и посао почео 2002. године и то баш на рођендан млађег сина Михајла – 14. априла. Тада је испечен први хлеб и тако је настала мала породична фирма која је кренула са десетак запослених. Екипа Економетра посетила је крајем јуна ову модерну пекарску индустрију која данас у Бегаљици послује на површини од 5.000 квадратних метара, где се налазе четири савремена погона, управна зграда, магацин и возни парк од 140 возила.

– Ако човек жели нешто и има циљ испред себе онда само великим радом и упорношћу може то да реализује. Зато смо данас, после 12 година пословања, ту где јесмо – једни од лидера у пекарској индустрији Србије – каже Станковић у разговору за Економетар.

Када је видео у ком правцу се развија посао, мала пекара је почела да проширује производњу, погон по погон. Улагали су у инфраструктуру и машине и тако константно подизали квалитет својих производа.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Савет страних инвеститора – ОТВОРЕНИ ДИЈАЛОГ СА ВЛАДОМ СРБИЈЕ Четврта Reality Check конференцијa
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ЕКОНОМЕТАР НА ПРОЛЕЋНОЈ ШКОЛИ ПРЕДУЗЕТНИШТВА Јачање предузетничког духа
  • НОВИ ЖИВОТ ЛЕСКОВАЧКЕ ХЕМИЈСКЕ ИНДУСТРИЈЕ “НЕВЕНА“ „Косалија“ уместо „Косилија“
  • ТРЕЋА ГОДИНА САРАДЊЕ БАНКЕ ИНТЕЗА И НАЈБОЉИХ АКАДЕМАЦА Проглашени победници конкурса „Докажи се 100%“
  • ЧЕТВРТ ВЕКА КОПАЈУ БУНАРЕ ШИРОМ СРБИЈЕ Велика је радост кад људи добију воду
  • ЕРИК РИС: ЛИН СТАРТ-АП (3) Знање је највећа предност
  • ВАШ КОНСАЛТИНГ ЗА УСПЕШНИЈЕ ВОЂЕЊЕ БИЗНИСА Похвала некад и сад
  • Следећи број Економетра излази 9. септембра 2014.
Podelite ovaj tekst: