„БЕОГРАД НА ВОДИ“: Кула Београд до краја 2016. године

beograd-na-vodiОвај пројекат значи ново рођење Србије. Београд ће постати регионални центар, а Србија земља која привлачи највећи број туриста и инвеститора у региону. Ми ћемо изградити нешто чиме ће се Србија поносити. Тај пројекат ће донети напредак за целу земљу, унапредиће нашу индустрију, угоститељство, туризам, али пре свега грађевинску индустрију, рекао је српски премијер Александар Вучић, 27. јуна на представљању мастер плана „Београд на води“ (Belgrade Waterfront) који ће градити приватна инвестициона компанија Игл Хилс (Eagle Hills) са седиштем у Уједињеним Арапским Емиратима. Реч је о новој градској целини дуж Саве, која ће заправо бити модеран и технолошки напредан „град у граду“. Представљању пројекта присуствовао је и извршни директор Игл Хилса, Мохамед Алабар и градоначелник Београда Синиша Мали, као и други високи званичници града.

Пројекат у облику макете и видео презентације смештен је у рестаурисаној згради Геозавода из 1905. године коју је обновила компанија Игл Хилс и на то потрошила око три милиона евра својих средстава. Бивши Геозавод је сада модерна и лепа галерија, на којој су задржане величанствене архитектонске карактеристике грађевине с почетка 20. века.

Пројекат „Београд на води“ настао је уз подршку Владе Србије, укупна површина за изградњу је 1,8 милиона квадратних метара а очекује се да овај импресивни грађевински комплекс буде покретач развоја Србије. Најупечатљивија карактеристика пројекта биће Кула Београд која гледа на Саву, висине око 200 метара, која треба да буде завршена до краја 2016. године, у првој фази изградње пројекта.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Савет страних инвеститора – ОТВОРЕНИ ДИЈАЛОГ СА ВЛАДОМ СРБИЈЕ Четврта Reality Check конференцијa
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ЕКОНОМЕТАР НА ПРОЛЕЋНОЈ ШКОЛИ ПРЕДУЗЕТНИШТВА Јачање предузетничког духа
  • НОВИ ЖИВОТ ЛЕСКОВАЧКЕ ХЕМИЈСКЕ ИНДУСТРИЈЕ “НЕВЕНА“ „Косалија“ уместо „Косилија“
  • ТРЕЋА ГОДИНА САРАДЊЕ БАНКЕ ИНТЕЗА И НАЈБОЉИХ АКАДЕМАЦА Проглашени победници конкурса „Докажи се 100%“
  • ЧЕТВРТ ВЕКА КОПАЈУ БУНАРЕ ШИРОМ СРБИЈЕ Велика је радост кад људи добију воду
  • ЕРИК РИС: ЛИН СТАРТ-АП (3) Знање је највећа предност
  • ВАШ КОНСАЛТИНГ ЗА УСПЕШНИЈЕ ВОЂЕЊЕ БИЗНИСА Похвала некад и сад
  • Следећи број Економетра излази 9. септембра 2014.
Podelite ovaj tekst: