Bernhard Špalt od januara 2020. godine generalni direktor Erste grupe

Bernhard Špalt će naslediti Andreasa Trajhla na položaju generalnog direktora Erste grupe od januara 2020. godine

Bernard Špatl

Erste grupa (Erste Group Bank AG) je objavila da će se Trajhl sa sadašnje pozicije povući na kraju 2019. godine, a Nadzorni odbor je imenovao za njegovog zamenika Špalta, koji je sada na poziciji člana Izvršnog odbora nadležnog za upravljanje rizicima u Erste banci Austrija.

Fridrih Redler, predsednik Nadzornog odbora Erste grupe, koji je predvodio proces izbora naslednika Andreasa Trajhla, je rekao: „U toku 27 godina u Ersteu, Špalt je stekao veliko iskustvo u različitim bankarskim poslovima u CIE, u dobrim, ali i lošim vremenima. On ima duboku vezu sa Erste nasleđem i DNK kodom i izuzetno je posvećen izgradnji banke za narednu generaciju.”

Bernhard Špalt je veoma ponosan što je pozvan da nasledi Andreasa Trajhla na čelu Erste grupe.

”Erste je pripremljena za rast, u velikoj meri zahvaljujući našem fokusu na realnom sektoru u CIE i inovativnim proizvodima i uslugama, poput naše digitalne bankarske platforme po imenu Džordž. U vreme kada se spremamo da sledeće godine proslavimo 200 godina postojanja Erstea, zahvaljujući Andreasu Trajhlu i našim kolegama, preuzeću banku koja je okrenuta ka budućnosti, puna samopouzdanja i dobro pozicionirana da klijentima pruži sve najbolje u oblasti bankarstva u decenijama koje slede”, rekao je Špalt.

Podelite ovaj tekst: