БИЉАНА ЈОВАНОВИЋ: Сликарка у предузетничким водама

Рецептуру „фитаки“ беби прашка осмислила је због екцема кћерке против кога се безуспешно борила, све док није послушала савет једног грчког педијатра… Али, пре оснивања фирме студиозно се едуковала о различитим сегментима пословања. Потом је веома сигурно кренула у своју животну и предузетничку причу

Биљана Јовановић

Кћерка Биљане Јовановић, у доби када је била беба, патила је од атопијског дерматитиса (екцема). Мама Биљана, по образовању академски сликар, борила се дуго и упорно са здравственим проблемом наследнице. Мазала је креме и мелеме али неуспешно све док јој један педијатар у Атини, где су тада живели, није сугерисао да избаци сапуне, купке и друге индустријски произведене козметичке производе.

Уз његове савете и сопствено истраживање у кућним условима, почела је да прави природни сапун, прашак за веш, кремице… Екцем на телу девојчице се најпре ублажио а касније је здравствени проблем решен.

Сада је ова беба седамнаестогодишња девојка, док је мама Биљана од пре годину и по дана успешна предузетница која је наставила да израђује природну козметику и да је пласира на тржиште.

– По повратку из Грчке нашла сам податак Клиничког центра Србије да у Србији 30 процената деце пати од сличних дерматолошких проблема као и моја ћерка, а који су узроковани присуством простих хемикалија у средствима за негу и прање. Уједно сам видела да на тржишту не постоји ни један бренд који нуди природну алтернативу тј. природну негу беба и деце којом би се допринело елиминацији алергијских и дерматолошких проблема. Зато сам 2017. године одлучила да покренем посао, оснујем фирму и понудим родитељима у Србији здраву, природну негу за бебе и децу, каже Биљана за Економетар. За име компаније одабрала је реч „фитаки“ која на грчком значи „биљчица“.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ИСТРАЖИВАЊЕ ПРООПТИМИСТ ИНДЕКС ПРОКРЕДИТ БАНКЕ: Привредници најављују веће инвестиције и раст плата
  • ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКАТ ДМ ДРОГЕРИЈА, РАС-а, УСАИД-а, СЕРБИА ОРГАНИКА И ФАКУЛТЕТА ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ: Први „дм инкубатор“ почео са радом
  • НА КРОВУ МИКРО ТРЖНИЦЕ “САВА”, У НАСЕЉУ АЕРОДРОМ У КРАГУЈЕВЦУ: „Авиончић“ добио најсавременије игралиште
  • Следећи број Економетра излази 5. марта 2019.
Podelite ovaj tekst: