BOBAN ĐUROVIĆ: Nema razvoja turizma bez stalnog investiranja

Ove godine su nastavljeni važni infrastrukturni radovi, a na redu je izgradnja velikih projekata: Nacionalnog vaterpolo trenažnog centra, Razvojnog odbojkaškog centra, Nacionalne kuće rukometa, kao i izgradnja savremenog akva parka, koji menjaju kompletan ambijent Vrnjačke Banje. Ali, bez pomoći i podrške države ne može se zamisliti razvoj značajnih turističko-banjskih centara, naglašava Đurović

Boban Đurović

Boban Đurović

Vrnjačka Banja je jedno od najposećenijih turističkih mesta u Srbiji, a među banjama je neprikosnoveni lider sa 170.801 gostom u prvih devet meseci ove godine, odnosno 14,3 odsto više nego u istom periodu prethodne. Međutim, kao i druge banje u Srbiji nije bez problema – najveći hotelski kompleks u zemlji, HTP Fontana je u stečaju, a za održivi razvoj su neophodne velike investicije kako u specijalnu bolnicu Merkur tako i u infrastrukturu. Koliko su poslednjih godina unapređeni ponuda i sadržaj, u kojoj meri su realizovani investicioni planovi i ima li zainteresovanih investitora za Fontanu, neka su od pitanja na koja je odgovorio Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja.

„Bez pomoći i podrške države ne može se zamisliti razvoj značajnih turističko-banjskih centara i jačanje njihove konkurentnosti izvan granica naše zemlje. Društveno-ekonomske i političke prilike u prethodnom periodu rezultirale su da gotovo sve lokalne samouprave danas imaju velike probleme, kako u svojim budžetima, tako i sa funkcionisanjem administracije, što generalno predstavlja veliki kamen spoticanja samostalnom ulaganju i daljem razvoju“, kaže Đurović.

Projekti koji su realizovani u Vrnjačkoj Banji u prošle tri godine rezultat su, prema njegovim rečima, kako truda lokalne vlasti, tako i podrške Vlade RS. „Bitnu ulogu u razvoju Vrnjačke Banje imala je i lokalna privreda koja je uvek pozitivno odgovarala na sve naše inicijative“, kaže on.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • Drugi multikongres Serbian Visions u Beogradu
  • PKS ojačava arbitražno rešavanje sporova u privredi
  • SA MEĐUNARODNE KONFERENCIJE UPGRADE IN BELGRADE: Inovacije u preradi gasa
  • REVIZIJA I RAČUNOVODSTVO: Porez po odbitku na usluge
  • O ZELENIM POLITIKAMA: Kako su druge zemlje rešile prodaju poljoprivrednog zemljišta
  • ALEKSANDAR RUŽEVIĆ, GENERALNI DIREKTOR COCA-COLA HBC SRBIJA I CRNA GORA: Rast biznisa uz nove ciljeve održivosti
  • KONFERENCIJA O UPRAVLJANJU LJUDSKIM RESURSIMA: Zašto je važna komunikacija sa zaposlenima
  • PITER DRAKER: MOJ POGLED NA MENADŽMENT (4): Šta je “preduzetnički džudo”
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. decembra 2016.
Podelite ovaj tekst: