Delta Agrar apsolutni šampion u svinjarstvu i govedarstvu

Titula apsolutnog šampiona na 85. međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu dodeljena je Delta Agraru za izuzetne rezultate u najvažnijim granama stočarske proizvodnje: svinjarstvu i govedarstvu.

Štand Delta Agrara

U oblasti svinjarstva Delta Agraru je pripao Veliki šampionski pehar, Zlatna medalja za krmaču sa prasadima, Pehar Novosadskog sajma za nerasta, Pehar za kolekciju durok nazimica i Pehar za kolekciju nazimica F1. I u oblasti govedarstva kompaniji je priznanje ukazano Velikim šampionskim peharom, a zatim i Peharom za junicu-šampionku, Peharom za kravu- šampionku i srebrnom medaljom za junicu.

„Ova priznanja dolaze kao rezultat kontuniuranog ulaganja u najsavremeniju poljoprivrednu proizvodnju i stručnog i posvećenog rada naših zaposlenih. Mi želimo da ostanemo najbolji u ovom poslu i zbog toga i u 2018. godini planiramo ulaganja u stočarstvo od četiri miliona evra“, kaže Zoran Uzelac, direktor stočarstva u Delta Agraru.

Na 85. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, na štandu govedarstva  Delta Agrara izložena su  mlečna goveda holštajn-frizijske rase. Predstavljen je  novi način uzgoja krava za mužu koji omogućava da krave budu otpornije i da daju više mleka, u proseku 40 litara dnevno.

Kompanija tradicionalno izlaže i kompletan asortiman i program svinjarstva, kao trenutno najrazvijenije grane stočarstva. Fokus u svinjarstvu je proizvodnja visokokvalitetnog priplodnog materijala, pre svega nazimica. Prvi put  ove godine Delta Agrar predstavlja i ovčarsku proizvodnju. Na posebno opremljenom i atraktivnom štandu posetioci  mogu da se upoznaju sa novom, modernom  vrstom uzgoja ovaca koju je kompanija započela u maju prošle godine na imanju u Zaječaru.

U izlagačkoj zoni agrodistribucije predstavljeni su programi mehanizacije i sistema za navodnjavanje, semena i pesticida, kao i najpoznatiji svetski brendovi klupskih sorti jabuka: Pink Lady®, Modi®, Kiku® i Evelina®. U mini voćnjaku  posetioci mogu da vide i najsavremeniju tehnologiju uzgoja klupskih i komercijalnih sorti jabuka.

Podelite ovaj tekst: