Dunav osiguranje u 2017. očekuje profit od oko 1,25 milijardi dinara

Tanjug – Kompanija Dunav osiguranje ostvariće u 2017. godini profit od oko 1,25 milijardi dinara, što je rast bruto dobiti od 20 odsto u odnosu na prošlu godinu i završiće godinu sa bruto premijom od preko 200 miliona evra.

Mirko Petrović

Foto: Dragan Kujundžić

Predsednik Izvršnog odbora te kompanije Mirko Petrović kaže da će Dunav biti “prvo društvo na tržištu osiguranja Republike Srbije koje će preći 200 miliona evra premije”.

Evidentiran je rast premije u odnosu na 2016. godinu, pri čemu će neživotno osiguranje, kako se predviđa, rasti preko sedam odsto u premiji, a životno osiguranje 11 odsto.

– Ukupan rast premije je negde preko osam odsto. Smatram da su to jako dobri rezultati – poručio je on.

Kako objašnjava, takvi rezultati, s jedne stane, ukazuju na rast srpskog tržišta osiguranja i njegov potencijal za još veći razvoj, a s druge strane, ukazuju na stabilnu i sigurnu poziciju Dunava na tržištu.

Drugi značajan pokazatelj uspešnog poslovanja kompanije jeste tržišno učešće, a Dunav osiguranje bi, prema procenama, trebalo da završi godinu sa tržišnim udelom od između 26-27 odsto u čitavoj industriji osiguranja.

Ciljevi kompanije za 2018. godinu su rast bruto premije, zadržavanje tržišnog učešća i povećanje profitabilnosti u odnosu na prethodnu godinu. Jedan od prioriteta kompanije u narednoj godini će, kako je dodao, biti i veća fokusiranost na personalna osiguranja.

– Naš fokus će biti na životnom osiguranju, na zdravstvenom osiguranju, kao i na osiguranju imovine fizičkih lica – kazao je Petrović i dodao da će Dunav osiguranje u 2018. izaći sa potpuno novim proizvodom za srpsko tržište – osiguranjem mobilnih telefona.

Petrović je podsetio da je Dunav osiguranje ove godine izašlo na tržište sa jednim novim proizvodom “Cancer Protection”, specifičnom uslugom koja obezbeđuje zaštitu od rizika koji se tiče kancerogenih oboljenja.

Podelite ovaj tekst: