FRANC BOGOVIČ, POSLANIK EP: Slovenački BDP 37 milijardi evra, a izvoz 27 milijardi evra

Morate više da izvozite, ugledajte se na Sloveniju, kaže Franc Bogovič i ocenjuje da su sredstva koja Srbija dobija iz pretpristupnih programa EU mala da bi se nadoknadilo zaostajanje srpske ekonomije

Franc Bogovič

Franc Bogovič

Srbija je u prethodne dve godine uradila veliki posao u reformi poslovnog ambijenta i zakonodavstva, ali i za poboljšanje odnosa u regionu. S obzirom na to da sam i sam ranije bio preduzetnik znam koliko je značajan otvoren, pošten i direktan odnos politike i biznisa, pa u tom svetlu posmatram i ove susrete i saradnju sa predstavnicima Srpske asocijacije menadžera koju smo nedavno započeli. Inače, na putu Srbije prema EU veoma je važno da pored političara, koji bi trebalo da obave svoj posao, u proces budu uključeni i drugi značajni delovi društva. Biznis je jedan od njih.

Ovako Franc Bogovič, slovenački poslanik u Evropskom parlamentu, ocenjuje trenutnu poslovnu klimu u Srbiji i položaj poslovne zajednice u svetlu evropskih integracija i približavanja naše zemlje članstvu u Evropskoj uniji. On je sredinom juna boravio u Beogradu kao gost Srpske asocijacije menadžera (SAM), a u razgovoru za Magazin Biznis kaže da je kao gradonačelnik Krškog već imao prilike da sarađuje sa srpskim kolegama.

– Pokušaću i kao EU poslanik da nastavim u istom smeru. Član sam parlamentarnog odbora koji prati napredak Srbije na putu evropskih integracija i potpredsednik grupe “Prijatelji Srbije” koja je osnovana pre mesec dana. Kroz ovo udruživanje pokušaćemo da pored formalne razvijemo i neformalnu komunikaciju, jer je jako značajno sastajati se i razmenjivati iskustva, a svi mi zapravo imamo cilj da unapredimo poslovnu saradnju.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • NIS PREDSTAVIO IZVEŠTAJ O ODRŽIVOM RAZVOJU ZA 2014. GODINU Stabilno poslovanje, uz neto dobit
  • UNIDOCS BUSINESS BOX ZA EFIKASNIJE POSLOVANJE Napredna verzija OSA softvera
  • BIS-WEB POSLOVNI PROGRAM Minimalni troškovi, najbolji rezultat
  • VEŠTINA KOMUNIKACIJE Pošaljite pravu poruku
  • POSLOVNA SAZNANJA Mindfulness – prirodan lek protiv stresa
  • DR VESNA MATIĆ: FINANSIJE SRPSKE (3) Finansijski genije dr Laza Paču
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. septembra 2015.
Podelite ovaj tekst: