Кинеска пословна филозофија на лесковачки начин

Научили смо од Кинеза да профит долази из количине, а не из цене, а у Србији је преовлађујућа филозофија да се профит стиче из цене, каже Славиша Цветковић, оснивач и власник фирме ДИТ’С која се бави производњом намештаја, кућног и хотелског текстила

Славиша Цветковић

Дипломирани технолог текстила Славиша Цветковић прошао је све фазе у лесковачкој текстилној индустрији, од производње до руководећег места. Последње радно место било му је у фабрици „Ресорт“ која је производила штофове за намештај. Пред крај бомбардовања 1999. године, када је поред других и ова фабрика „отишла у историју“, Славиша је решио да судбину узме у своје руке. Основао је фирму ДИТ’С (од почетних слова имена чланова породице) и у закупљеном простору од само 37 квадрата кренуо са производњом кућног текстила. Био је то скромни почетак који није много обећавао. Али, захваљујући даноноћном раду његове породице, ДИТ’С је данас једна од најбољих лесковачких фирми која запошљава четрдесетак радника, има производни погон у оближњем Турековцу на хиљаду квадрата, локал за продају производа од порцулана у центру Лесковца и два салона намештаја, један преко пута другог, од по хиљаду квадрата, на периферији града.

Поред тога, производи ове фирме стижу у бивше републике Југославије и у више европских земаља, укључујући и Шведску где у конкуренцији чувене ИКЕЕ извози намештај.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • У САНУ ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА У ИЗДАЊУ ЕКОНОМСКОГ ФАКУЛТЕТА: Како је уништен монетарни систем, а потом и привреда
  • НОВЕ ПОГОДНОСТИ ЗА КЛИЈЕНТЕ ОТП ЛИЗИНГА: У првом кварталу портфолио већи за 12,5 одсто
  • РАЗВОЈНА АГЕНЦИЈА СРБИЈЕ (РАС) РАСПИСАЛА ЈАВНИ ПОЗИВ: Бесплатан менторинг за привреднике
  • EНTOНИ J. MEJO И НATAН НOИРA: ЊИХOВO ВРEME (1): Првa жeнa милиoнeр у СAД
  • Следећи број Економетра излази 5. јуна 2018.
Podelite ovaj tekst: