ХОБИ, ЉУБАВ И ХУМАНОСТ – СВЕ У ЈЕДНОМ ПОСЛУ: Мајсторице вредне као и мајстори

Мила Росић и Сања Андрејевић из Земуна регистровалe су фирму „Две столице и мајсторице” која се бави репарацијом намештаја. Репарирана столица може да траје још десет до двадесет година

Сања Андрејевић и Мила Росић

Фото: Траг фондација

Две младе жене Сања Андрејевић (33) и Мила Росић (32) „мајсторице“ – како за себе воле да кажу, добиле су 2015. године престижну награду Националног форума „Зелене идеје” у организацији Траг фондације, Фонда браће Рокфелер и Ерсте банке, јер су развиле идеју рециклаже дрвета и рестаурацију старог намештаја.

„Две столице и мајсторице”, како су свој мали бизнис назвале Мила и Сања, имају радионицу у Земуну, а посао се заснива на репарацији, редизајну и рециклажи старог дрвеног намештаја.

У разговору за Економетар мајсторице наглашавају да је акценат на комадима намештаја које сви имамо у нашим домовима, али који је после низа година оштећен или је постао непривлачан у ентеријеру.

– Почеле смо да се бавимо репарацијом дрвених делова намештаја спонтано, из хобија, али су се ускоро појавили први клијенти, па смо схватиле да би то могао да постане наш озбиљан бизнис – истичу наше саговорнице.

Самосталне, веште, талентоване, Сања и Мила одлучују да успеју у занату који су саме осмислиле. Сваки детаљ су саме реализовале, а домишљатост, стрпљење и велика љубав имали су за резултат запажен успех. Бизнис су покренуле прошле године, с тим што његова регистрација носи назив „Удружење”. Наглашавају да су једино њих две одговорне за сваки аспект пословања, као и да је све што раде базирано на женском предузетништву.

Јединствени бизнис о коме су постојале предрасуде да је намењен само мушкарцима, Сања и Мила су савладале до савршенства. Свој рад мајсторице описују као посао који се издваја од класичног столарског заната јер се у њиховој радионици обављају комплетне услуге: поправке, фарбање, тапацирање, као и дизајнерски савети.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ЕКОНОМЕТАР У САРАДЊИ СА УДРУЖЕЊЕМ ПОСЛОВНИХ ЖЕНА: Нема колективних годишњих одмора за јавну управу
  • У ПOРAСTУ РAЗВOJ E–КOMEРЦ УСЛУГA У СРБИЈИ: Интeрнeт прoдaвницe зa тргoвцe
  • СAJMOВИ EНEРГETИКE, ЗAШTИTE ЖИВOTНE СРEДИНE И ПAMETНИХ TEХНOЛOГИJA OД 4. ДO 6. OКTOБРA: Eнeргичнo дo „Нoвe eнeргиje“
  • OСИГУРAЊA ОД OДГOВOРНOСTИ У ВИНEР ШTEДИШE OСИГУРАЊУ: Прeднoсти oсигурaњa од oдгoвoрнoсти из дeлaтнoсти
  • Aгрoбизнис oтвaрa врaтa сaрaдњи Србиje и Tурскe
  • OTВOРEНA УMETНИЧКA ГAЛEРИJA У НЛБ БAНЦИ БЕОГРАД: Нови простор за уметност
  • УЖИЧКИ ПРОФЕСОР ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА ОДЛУЧИО СЕ ЗА ЗАНИМЉИВ БИЗНИС: Брикетима штити еколошки здраву средину
  • ЗВОНИМИР ПАВЛЕК: УСПЕШНА ТРГОВИНА (8): Продавац треба увек да има позитиван став
  • Следећи број Економетра излази 10. октобра 2017.
Podelite ovaj tekst: