Mercator planira širenje maloprodajne mreže u Srbiji

Tomislav Čizmić

„U protekle dve godine uspešno smo smanjili zaduženost i povećali profitabilnost, naravno da još uvek ima mnogo posla, što će biti nešto lakše u okviru Fortenove. Ključni projekti su i dalje obnova logistike, izgradnja logističkog centra u Ljubljani, i ulaganja u unapređenje logistike u Srbiji. Srbija je veoma zainteresovana za nas kao tržište, jer se aktivno konsoliduje, gotovo ćemo sigurno izvršiti neku vrstu preuzimanja. Rad na diferenciranju ponude još nije završen, već smo postigli mnogo, a nastavićemo da radimo sa lokalnim dobavljačima na svim našim tržištimaˮ, rekao je predsednik uprave Mercator Grupe, Tomislav Čizmić.

Maloprodaja Merkatora

Mercator Grupa zapošljava više od 20.000 ljudi, posluje na četiri tržišta, i na svojim policama ima preko 40.000 proizvoda. Kompanija Mercator-S je deo Mercator Grupe i jedan je od najvećih maloprodajnih lanaca na tržištu Srbije. U mreži, koja pokriva gotovo 80 gradova i mesta širom zemlje, kompanija ima 284 IDEA prodavnice, 36 Roda marketa, dva moderna Mercator hipermarketa, četiri Velpro centra i jedan HoReCa centar namenjen ugostiteljima.

Mercator-S je u grupi od 10 najvećih kompanija u Srbiji, i ima 8.100 zaposlenih koji svakog dana usluže i do 300.000 potrošača.

Podelite ovaj tekst: