ОД САМОЛЕПИВИХ СЛИЧИЦА ДО СОФТВЕРА ЗА ФАРМАЦЕУТСКE ГИГАНТЕ: Најбоља солуција за „NО solutions”

Први џепарац Никола Обрадовић зарадио као основац штампајући самолепиве сличице у родној Сремској Митровици. У гимназији је сам програмирао софтвере, а данас води фирму у Новом Саду са тридесетак запослених и послује са компанијама по читавом свету

Никола Обрадовић – најуспешнији млади менаџер у избору САМ-а

Признању за најуспешнијег младог менаџера за 2017. годину, коју додељује Српска асоцијација менаџера (САМ), Никола Обрадовић се није надао. Иако је његова компанија „NО solutions” за само две године порасла са шесторо на 30 запослених, а у портфолио фирме уписана сарадња са светским компанијама попут фармацеутског гиганта „Фaјзер”, награда га је изненадила и – обрадовала.

– Навикао сам да радим и волим свој посао. Може се рећи да сам радохолик и увек сам полазио од неког проблема и како га решити. Сам себи сам конкуренција и увек се трудим да подижем лествицу те сам био изненађен признањем, каже у разговору за Економетар и додаје да му награда прија, али и да је обавезујућа за будућност.

Иза Николе је дугогодишњи рад у сектору информационих технологија. Има тек 34 године и каријеру од скоро две деценије.

Све што има везе са рачунарима, најпре из дечије знaтижеље, научио је у породичној штампарији где је његов отац, од почетка деведесетих година, уводио нове технологије. Прве лекције из предузетништва стицао је у породици. Већ као основац савладао је компјутерску припрему за штампу. Сам је, међутим, дошао на идеју да штампа самолепиве сличице и продаје их, или када је отац службено одсутан да га замени, а да клијенти то и не примете.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Процена штета путем апликације
  • Подршка развоју пољопривреде
  • Нови кампус Интернационалне школе у Београду
  • Бритaнци зaинтeрeсoвaни зa улaгaњa у Србиjи
  • EНTOНИ J. MEJO И НATAН НOИРA: ЊИХOВO ВРEME (2): Како су прeдузeтници постали мaгoви мaркeтингa
  • Следећи број Економетра излази 3. јула 2018.
Podelite ovaj tekst: