Otvoren konkurs za EY Preduzetnika godine™ 2018

Revizorsko – konsultantska kompanija Ernst & Young (EY) je sedmi put otvorila konkurs za program EY Preduzetnik godine™ , koji će trajati do 15. novembra.

Ceremonija proglašenja pobednika biće održana u februaru sledeće godine, a pobednik nacionalnog konkursa u Srbiji će i ovaj put, zajedno sa pobednicima iz zemalja širom sveta, konkurisati za priznanje EY Svetski preduzetnik godine™ i prisustvovati svečanosti u Monte Karlu u junu.

Kao i prethodne godine, program podržava Ministarstvo privrede Republike Srbije i Prokredit banka, kao generalni sponzor, Radio Televizije Srbije, magazin Biznis & Finansije i poslovni portal eKapija.

Nagrada EY Preduzetnik godine se organizuje u više od 150 gradova i oko 60 zemalja sveta. Dodeljuje se više od 30 godina, a u Srbiji je prvi put ustanovljena 2012. godine. Tokom prethodnih godina, u programu EY Preduzetnik godine TM u Srbiji učestvovalo je 165 preduzetnika iz 150 brzorastućih kompanija, koji zajedno zapošljavaju više od 15.000 ljudi.

O pobedniku programa EY Preduzetnik godine 2018 odlučivaće nezavisni žiri, a njihova odluka zasnivaće se na ključnim faktorima uspeha kao što su preduzetnički duh, finansijski pokazatelji, strategijsko usmerenje, prisustvo na regionalnom ili međunarodnom tržištu, inovativnost i lični integritet.

Učešćem u programu EY Preduzetnik godine najbolji preduzetnici u Srbiji dobijaju šansu da povećaju mrežu poznanstava i izgrade veze sa lokalnim i globalnim liderima u preduzetništvu.

„Od kada smo pre sedam godina uveli program EY Preduzetnik godine u Srbiju, verovao sam da će ovaj projekat sve više napredovati i da će nam dati šansu da iz bližeg ugla sagledamo načine na koje razmišljaju najbolji. Tada nisam mogao ni da pretpostavim koliko će program sazreti i razviti se, pa sada možemo da kažemo da u dušu poznajemo poslovanje više od 150 preduzetničkih kompanija. Iskustva koja smo čuli o poslovnim izazovima od domaćih preduzetnika ostavile su nas bez daha, a tvrdim da naši nacionalni pobednici koji predstavljaju Srbiju na izboru za Svetskog Preduzetnika godine, ostavljaju sve jači utisak na sudije, a i ostali kandidati su fascinirani njihovim pričama o uspehu, izazovima koje su prevazišli u vremenima ekonomskih blokada i sankcija. Izuzetno sam ponosan što mogu da kažem da će kompanija EY u Srbiji još jednu godinu za redom promovisati uspehe preduzetnika“, izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Izbor za EY Preduzetnika godine je projekat koji promoviše inovativnost, preduzetničku energiju, hrabrost i istrajnost, a to su neke od ključnih vrednosti za koje se Prokredit banka od osnivanja zalaže, podržava ih i podstiče.

”Zbog toga nam je da ćemo i ove godine učestvovati u ovom izboru i zajedno sa ostalim partnerima javnosti predstaviti domaće preduzeća koja osim velikog poslovnog i finansijskog uspeha krase i mnoge druge liderske vrednosti. Verujemo da će broj učesnika u ovogodišnjem konkursu nadmašiti prošlogodišnji izbor, kao i da će ovogodišnji konkurs još jednom biti ne samo potvrda činjenice da u Srbiji posluju izuzetno uspešne firme, već da će i ovogodišnji konkurs poslužiti kao inspiracija i podstrek mnogim drugim preduzetnicima i privrednicima da nastave sa inoviranjem i razvojem svog poslovanja, a sve poučeni iskustvom i preduzetničkom energijom najuspešnijih“, istakla je Svetlana Tolmačeva Dingarac, predsednik Izvršnog odbora Prokredit banke.

Podrška preduzetništvu jedan je od doprinosa kompanije EY stvaranju boljeg poslovnog okruženja što je ujedno i moto kompanije. Ovim programom, kompanija EY želi da doprinese afirmaciji najboljih srpskih preduzetnika i pruži im mogućnost da stanu rame uz rame sa najboljima iz celog sveta. Kao prva i jedina globalna nagrada ovog tipa, EY Preduzetnik godine dodeljuje se izuzetnim pojedincima, koji grade i razvijaju uspešne, rastuće i dinamične kompanije.

Na sajtu kompanije EY www.ey.com/rs/eoy više informacije o prijavi i učešću u programu EY Preduzetnik godine, kao i prijavni formular. Prijave su moguće i na online aplikaciji https://geoy.ey.com/ , a na taj način je moguće predložiti i kandidata za ovo priznanje.

Podelite ovaj tekst: