Poseta prvom regionu iz C kafa YouTube serijala

Putnici iz Srbije izabrani putem Facebook kviza o poznavanju C kafe YouTube serijala ”Čuvamo u srcu”, posetili su Šumadiju 14. oktobra. Od Milana Popovića, voditelja RTS-a saznali su detalje o ovom regionu i dobili informacije o drugim destinacijama, koje je posetio sa suprugom Marijom snimajući serijal

Čuvena vinogradarska destinacija Oplenac i  poznata Oplenačka berba, bili su prva destinacija jednog putovanja po Srbiji, uz C kafu. Raspoloženi putnici iz različitih delova zemlje, izabrani putem Facebook kviza o poznavanju C kafe YouTube serijala ”Čuvamo u srcu”, u prisustvu novinara, uputili su se ka Šumadiji. Tom prilikom, obišli su neke od lokacije iz pomenutog serijala, saznali malo poznate detalja o ovom regionu, ali i brojnim destinacijama u našoj zemlji od domaćina Milana Popovića, voditelja nekoliko interesantnih emisija, među kojima su ”Zadnja kuća Srbije”, na RTS. On je putnike upoznao sa delovima Šumadije, ali i sa mnogim lokacijama koje je posetio sa suprugom Marijom, snimajući YouTube serijal „Čuvamo u srcu“, u saradnji sa C kafom.

Marija i Milan Popović

Uz nekoliko zanimljivih informacija, posetioci su imali priliku da obiđu crkvu Svetog Đorđa na Oplencu, koja je namenski izgrađena kao mauzolej dinastije Karađorđević, kuću kralja Petra u kojoj se nalaze mnoga umetnička dela, pisma, telegrami i beleške koje je lično pisao ”čika Pera”, kao i jednu od najimpozantnijih vinarija šumadijskog predela „PIK Oplenac“. Putovanje je nastavljeno ka prelepom ambijentu etno sela Lužnice, gde su posetioci imali priliku da se takmiče u kuvanju domaće C kafe i da testiraju znanje o destinacijama Srbije. Pobednici kviza i takmičenja u kuvanju kafe, osvojili su glavnu nagradu – paket C kafe.

Osmesi zadovoljnih putnika, domaće slatko iz Markovaca, kao znak pažnje jedne od onih koji jutro ne mogu da počnu bez kafe, samo su mali podsetnik da se u Srbiji tradicionalne vrednosti čuvaju u srcu.

Podelite ovaj tekst: