ДИРЕКТОРКА И СУВЛАСНИЦА ДВЕ КОМПАНИЈЕ: Повезала ИТ сектор и међународни транспорт

Инжењер Весна Јовановић је већ десет година директорка и сувласница компанија које се баве рачунарском и комуникационом опремом и организацијом међународног транспорта робе. Клијенти су велике трговинске фирме из окружења и Италије

Весна Јовановић

Весна Јовановић

Весна Јовановић је каријеру започела у области информационих технологија и рачунарских система. Радила је 17 година у државним и приватним компанијама а онда је одлучила да оснује сопствену фирму. Тако је 2005. настао „Асист центар” чија је основна делатност управљање рачунарском и комуникационом опремом и системима, као и пружање консултантских услуга из ове области. Међутим, годину дана касније, сплетом несрећних породичних околности и губитком брата, постаје сувласница и директорка породичног предузећа „Еурологсистем”.

– Увек сам желела да сама постављам циљеве, да сама градим пословно окружење које ће одговарати мојим начелима и мом сензибилитету. Та жеља је била и мој главни подстицај. Државне фирме могу да пруже много младом човеку на почетку каријере, коју сам започела у ЈП ЖТП Београд. Такав систем годинама функционише по одређеном принципу, захваљујући стручњацима који су много постигли и који знају и желе да пренесу знање на млађе. Они су немерљиво значајни за почетнике. Моје искуство је било такво. Желела сам да радим и да се опробам у различитим областима из информационо-комуникационих технологија. Била сам апликативни програмер, систем-инжењер задужен за развој интранета, руководилац служби подршке – истиче за Економетар ова храбра и шармантна директорка у две успешне компаније, и наставља:

– У једном тренутку, ипак, све ми је постало заморно. Велики систем је спор и тром. Пожелела сам да се пројекти реализују брже и да себе проверим у приватној фирми. То је било значајно искуство. Окружење је мање, послови се надовезују и потребно је не само инжењерско знање.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Да ли видимо управљање Интернетом 2016.
  • Обележен међународни Дан девојчица у ИКТ
  • 60. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ТЕХНИКЕ И ТЕХНИЧКИХ ДОСТИГНУЋА: Техничким речником речено – савршен сајам
  • РАДНИ ДОРУЧАК СА ЧЛАНОВИМА ФИСКАЛНОГ САВЕТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ: Добар старт, али реформе и даље неопходне
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ: Енергетски менаџмент стартује у српској индустрији
  • У фокусу: У Хемофарму најбољи услови за рад
  • У ПОСЕТИ БЕОГРАДСКОЈ ФИРМИ „МОЈ БИЦИКЛ”: Уникатни двоточкаши са Карабурме
  • Следећи број Економетра излази 7. јуна 2016.
Podelite ovaj tekst: