PREDRAG ĆULIBRK, TELEKOM SRBIJA: O privatizaciji odlučuje vlasnik a ne menadžment

Prošlo je vreme kad su tehnologije dolazile kod nas sa 10 ili 15 godina zakašnjenja. Danas u svetu telekomunikacija sve stiže istovremeno, ili sa zakašnjenjem od nekoliko meseci. U vezi sa tim, zadatak svakog menadžmenta je da obezbedi za svoje akcionare podizanje vrednosti imovine kojom upravlja. A da li će vlasnik odlučiti da proda ili ne, to je odluka vlasnika a ne menadžmenta

Predrag Ćulibrk

Predrag Ćulibrk

U petak 3. jula objavljen je javni poziv za prikupljanje neobavezujućih ponuda za Telekom Srbija, u skladu sa Zakonom o privatizaciji i uredbom Vlade Srbije o privatizaciji velikih poslovnih sistema. Upravo tog dana razgovarali smo sa Predragom Ćulibrkom, generalnim direktorom Telekoma Srbija, a njegov komentar na javni poziv i privatizaciju glasio je:

– Proces ide svojim tokom. Šta će biti ishod – o tome je zaista suviše rano govoriti. To će na kraju biti odluka većinskog akcionara. Što se tiče kompanije Telekom Srbija i menadžmenta, naš je zadatak da, pre svega, u ovom procesu budemo maksimalno profesionalni i da ono što je obaveza kompanije u samom procesu dostavljanja podataka, da to uradimo na krajnje profesionalan način, bez navijanja za to da se proda ili ne proda. Mi smo kao kompanija u tom lancu i zato moramo da radimo krajnje profesionalno i odgovorno prema vlasniku, a vlasnik će na kraju da odluči da li će ponude koje dobije biti zadovoljavajuće, u skladu sa očekivanjima ili ne – rekao je prvi čovek srpskog Telekoma koji u intervjuu za Magazin Biznis ekskluzivno govori o poslovnim rezultatima i razvojnim planovima Telekoma Srbija, o konkurenciji i situaciji na najbrže rastućem tržištu 21. veka – tržištu telekomunikacijskih usluga.

• Koliko je očekivana privatizacija Telekoma sada već izvesna?

– Objavljivanje javnog poziva za prikupljanje neobavezujućih ponuda je taj prvi korak. Proces je dvostepen, nakon dostavljanja neobavezujućih ponuda pravi se lista prihvatljivih ponuđača i ulazi u drugu fazu, a to je faza obavezujućih ponuda. Tako je definisano uredbom. Ceo proces prati naš privatizacioni savetnik, kompanija „Lazard“ koja je, rekao bih, jedna od najrenomiranijih konsultantskih firmi u oblasti spajanja i akvizicija kompanija koje se bave tehnologijom, medijima, internetom, telekomunikacijama.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • NIS PREDSTAVIO IZVEŠTAJ O ODRŽIVOM RAZVOJU ZA 2014. GODINU Stabilno poslovanje, uz neto dobit
  • UNIDOCS BUSINESS BOX ZA EFIKASNIJE POSLOVANJE Napredna verzija OSA softvera
  • BIS-WEB POSLOVNI PROGRAM Minimalni troškovi, najbolji rezultat
  • VEŠTINA KOMUNIKACIJE Pošaljite pravu poruku
  • POSLOVNA SAZNANJA Mindfulness – prirodan lek protiv stresa
  • DR VESNA MATIĆ: FINANSIJE SRPSKE (3) Finansijski genije dr Laza Paču
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. septembra 2015.
Podelite ovaj tekst: