УСПЕШНА И КАО ПОСЛАСТИЧАР: Професорка на привременом раду међу тортама

Данијела Гламочак, пре шест година отворила је у Београду посластичарницу „Слатка страст” у којој са мамом осмишљава и прави специфичне слаткише: јестиве руже, торту од зеленог чаја и друге слатке атракције

Данијела Гламочак

Реченицу да неће да шири посао, да неће да повећава капацитет производње, нити да упосли још радника иако се његов производ одлично продаје, свако би помислио да је изговорила особа залутала у предузетништво.

Када се упозна Данијела Гламочак (32), дипломирани филолог са две факултетске дипломе, професор грчког и албанског језика и књижевности, и чује њено образложење, онда таква пословна филозофија добија смисао.

– Ја сам професор и желим да напредујем у ономе за шта сам се школовала. Знам добро да преносим знање, уживам у раду са децом и одраслима. Посластичарство доживљавам као нешто привремено. То је хоби од кога живим, а у који сам ушла јер нисам могла да нађем посао у струци. Волим језике и нећу одустати од тог занимања, каже висока, лепа, тиха и одлучна млада жена иза које је више од 15 година стажа.

На неки начин, језици су били пречица да закорачи у свет торти и колача. Слатко знање је стекла од маме Гордане, признате и познате у београдском еснафу посластичара. Данијела је самосталну занатску радњу „Слатка страст” основала на своје име пре шест година у Сурчину, јер мама није хтела, како каже саговорница Економетра, да има посла са „папирологијом”.

Захваљујући знању грчког, албанског, енглеског, кинеског и шпанског и путовањима по свету, Данијела је истраживала рецепте и налазила необичне састојке.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • У САНУ ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА У ИЗДАЊУ ЕКОНОМСКОГ ФАКУЛТЕТА: Како је уништен монетарни систем, а потом и привреда
  • НОВЕ ПОГОДНОСТИ ЗА КЛИЈЕНТЕ ОТП ЛИЗИНГА: У првом кварталу портфолио већи за 12,5 одсто
  • РАЗВОЈНА АГЕНЦИЈА СРБИЈЕ (РАС) РАСПИСАЛА ЈАВНИ ПОЗИВ: Бесплатан менторинг за привреднике
  • EНTOНИ J. MEJO И НATAН НOИРA: ЊИХOВO ВРEME (1): Првa жeнa милиoнeр у СAД
  • Следећи број Економетра излази 5. јуна 2018.
Podelite ovaj tekst: