У ЗРЕЊАНИНУ ОДРЖАН ПРВИ САЈАМ ЖЕНСКОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА – иЗРони: У бизнис треба ући и смело и опрезно, у исти мах

Већ две године у граду на Бегеју постоји Удружење пословних жена „Софиа“. Пословне жене су своје могућности представиле 10. јуна на сајму у Карађорђевом парку, а манифестацију је пратио и пословни део – округли сто о женском предузетништву

Сајам женског предузетништва у парку у Зрењанину

Житељи Зрењанина тешко су прошли кроз транзицију. Много фабрика је затворено. Од некада угледног ПИК „Серво Михаљ“ једва да је нешто остало. Зато су се многи у овом граду окренули приватном бизнису, отварају радње и мала предузећа. У граду већ две године ради Удружење пословних жена „Софиа“. Своје могућности представиле су 10. јуна на сајму у Карађорђевом парку. Сајам женског предузетништва под називом иЗРони је пратио и пословни део – округли сто.
Како је објаснила чланица и пројект менаџерка Удружења Биљана Минић, у нашем народу постоји тенденција седења код куће и гледања како се у свету нешто ради, а то је по правилу боље од оног што се ради код нас. Зато је осмислила назив иЗРони, који значи да је „иЗР И Зрењанин“ лепо место за живот ако свако изађе и покаже шта зна и уме и на тај начин помогне и себи и другима.

На округлом столу се могло чути да припадницама лепшег пола, када одлуче да крену у посао, недостају идеје. Проблем је и мала куповна моћ потрошача у Зрењанину па је робу тешко пласирати. Највећа мука им је нелојална конкуренција из сиве зоне. То предузетницима одузима посао а држави порез. Сви који раде илегално данас, легално се рекламирају преко медија и друштвених мрежа, јер то код нас није забрањено. Зато очекују да програм борбе против сиве економије помогне да се илегални послови или угасе или да колеге почну да раде по закону.

Председница Удружења „Софиа“ Маријана Керлета каже да постоје већ две године и да имају тридесетак чланица. На то да се представе на сајму одлучиле су како би што више суграђана упознале са својом понудом, охрабриле и друге припаднице лепшег пола да крену њиховим стопама.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ЕКОНОМЕТАР У САРАДЊИ СА УДРУЖЕЊЕМ ПОСЛОВНИХ ЖЕНА: Медицински туризам – услуга од посебног значаја
  • КВЕНТИН РОЈЕ, ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР ДЕЛЕЗА СРБИЈА, НАЈАВЉУЈЕ: Делез ће даље развијати пословање у Србији
  • НА ПРОСЛАВИ ЈУБИЛЕЈА ПРОГЛАШЕНИ ДОБИТНИЦИ НАГРАДА НАЦИОНАЛНОГ ФОРУМА ЗА ЗЕЛЕНЕ ИДЕЈЕ: Иновативни и еколошки
  • КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА САОПШТИЛА РЕЗУЛТАТЕ ПОСЛОВАЊА: У првих пет месеци добит 29 милиона евра
  • ПЛAСTEНИЦИ СE ШИРE У СEЛУ СAРAOРЦИ, КOД СMEДEРEВA: Дневно испоруче два шлепера поврћа
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ: Приврeдници Чaдeжу пoвeрили мaндaт
  • ЗВОНИМИР ПАВЛЕК: УСПЕШНА ТРГОВИНА (7): Радикалне промене организације
  • Следећи број Економетра излази 5. септембра 2017.
Podelite ovaj tekst: