Radovan Milojević u trci za nagradu EY Svetski Preduzetnik godine

Radovan Milojević, osnivač i vlasnik kompanije Stublina, nosilac priznanja EY Preduzetnik godine TM u Srbiji, ove nedelje će se u Monte Karlu boriti za titulu EY Svetskog Preduzetnika 2018 godine TM .On će se takmičiti među konkurencijom od 56 nacionalnih pobednika iz 46 zemalja sveta. Pobednik ovogodišnjeg izbora za EY Svetskog Preduzetnika godine TM biće proglašen na ceremoniji koja će se održati u subotu 16. juna u Dvorani slavnih, gde je od 2001. do sada učestvovalo preko 700 finalista.

Radovan Milojević

Nagradu EY Svetski Preduzetnik godine TM dodeljuje međunarodna revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) u Monte Karlu osamnaesti put u junu mesecu 2018. godine. Program slavi tradiciju preduzetničkog uspeha koji veliča inovaciju, stvaranje novih radnih mesta i ekonomski rast, koji doprinosi izgradnji boljeg poslovnog okruženja što je ujedno i moto kompanije EY. Osim same dodele nagrade, program u Monte Karlu uključuje i čitav niz zanimljivih govornika, panel diskusija i drugih manifestacija od posebnog značaja za preduzetnike i druge uticajne poslovne lidere koji će prisustvovati.

Radovan Milojević, osnivač i vlasnik kompanije Stublina d.o.o. šesti je po redu dobitnik nagrade EY Preduzetnik godine u Srbiji. Kompaniju Stublina osnovao je 1993. godine i uspešno se bavi proizvodnjom velikog broja artikala iz oblasti okova za aluminijumsku stolariju. U svom proizvodnom asortimanu Stublina ima preko 1,500 gotovih proizvoda za potrebe domaćeg i stranog tržišta, u šta spadaju proizvodi pod brendom „Diplomat“.Radovan Milojević, ispred kompanije Stublina poneo je nagradu u konkurenciji od 33 prijavljena kandidata u februaru mesecu ove godine.

„Izuzetno smo ponosni što će Republika Srbija po šesti put imati svog predstavnika na izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine u Monte Karlu. Radovan Milojević, EY Preduzetnik 2017. godine u Srbiji će se boriti za ovu prestižnu nagradu sa još 55 finalista. Takođe, od velikog je značaja i nama kao organizatoru što naš ovogodišnji kandidat za nagradu EY Svetski Preduzetnik godine ima veliku podršku i među prethodnim nosiocima priznanja EY Preduzetnik godine u Republici Srbiji, pa nam se tako u delegaciji pridružuju i Radojko Janić (Radijator-Inženjering), Darko Budeč (Buck) i Mila Litvinjenko (Aura). Našem pobedniku, Radovanu želimo puno uspeha na ovogodišnjem konkursu“, istakao je Ivan Rakić, Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

„Sigurni smo da će kompanija Stublina na odličan način predstaviti našu zemlju i uopšte našu privredu na izboru za EY Svetskog Preduzetnika u Monte Karlu. Ova kompanija zaista predstavlja primer uspešnog poslovanja u svakom pogledu. Iz tog razloga, uvereni smo da će stručni žiri ovog izbora prepoznati potencijal, energiju i nadahnuće koji krase kompaniju Stublina, kao i da će odluku o najuspešnijem svetskom preduzetniku doneti vodeći se upravo tim kriterijumima“, izjavio je Ivan Smiljković Član IO ProCredit banke.

Neki od prethodnih dobitnika prestižnog priznanja EY Svetski Preduzetnik godine su: Murad Al-Katib, predsednik i CEO kompanije AGT Food and Ingredients Inc. (Kanada), Manny Stul predsednik i CEO kompanije Moose Enterprise Holdings & Controlled Entities (Australija), Mohed Altrad predsednik Altrad Group (Francuska) Udej Kotak, izvršni potpredsednik i generalni direktor Kotak Mahindra Bank (Indija), Hamdi Ulukaya, osnivač i CEO kompanije Chobani Inc. (SAD), Dr. James Mwangi, CEO i generalni menadžer Equity banke (Kenija), Olivia Lum, CEO i predsednik kompanije Hyflux Limited (Singapur).

Pobednik ovog takmičenja biće izabran od strane nezavisnog žirija koji sačinjavaju prethodni nosioci prestižnog priznanja EY Preduzetnik godine, kao i drugi istaknuti svetski preduzetnici. Nezavisni žiri predvodiće Jim Nixon iz kompanije Nixon Energy Investments LLC. (SAD), a pridružiće mu se još pet predstavnika žirija (prethodni nosioci priznanja EY Preduzetnik godine širom sveta).

Podelite ovaj tekst: