ПОЧЕЛО ОД ВИДЕО ИГРИЦЕ ЗА ДЕЦУ: „Шашава шума“ за играње и грицкање

Владимир Марковић упустио се у авантуру јединственог концепта на нашем тржишту – спајању едукативне апликације за видео игрице за децу са здравим залогајима и заштитом животне средине. Поучне видео игрице и храна за најмлађе, београдске фирме „Super crops“, већ су запажени на домаћем и страном тржишту

Владимир Марковић

Доласком на свет кћерке, пре пет година, Београђанин Владимир Марковић и његова супруга нашли су се пред изазовом савременог родитељства. Нису желели да буду у групи оних који ускраћују детету игре на мобилном телефону али су водили рачуна по каквим садржајима „кликћу“ њени прстићи. И били су разочарани. Насиље и други непримерени садржаји у бројним играма мотивисали су Владимира да почне да размишља о креирању игре примерене узрасту своје девојчице.

Са дипломом београдског Електротехничког факултета и дотадашњим искуством у програмирању, то му се учинило лаким задатком. Међутим, убрзо је уочио да креирање и пласман едукативне, занимљиве игре која ће моћи да се нађе на листи Гуглових апликација, баш и није тако једноставно. Изазов му је, међутим, био утолико већи па је кренуо у развијање ширег концепта. Укључио је играчке и здраве залогаје, са ликовима из игре, све под заједничким називом „Шашава шума“ (Silly woods), а у оквиру фирме „Super crops“ коју је основао 2016. године у Београду.

Петоро јунака из Yeet – „Шашаве шуме“ су животиње: браћа медведићи Кодо и Нуби, кртица Вик, зека Иви и ласица Ели. Сви они „станују“ у четири игре „Балон“, „Балвани“, „Кукуруз“ и „Воћкице“. Да би се деца играла потребно је да преузму куер кодове (QR) који се добијају уз играчку јаје, направљене од биоразградиве амбалаже у којој су и „нут-бар“ кексићи. Пре тога, апликација мора да се бесплатно преузме са Гугл плеја и Епловог стора.

Како каже Владимир Марковић, више од 30 људи је радило дуже од две године на креирању игре. Требало је испунити бројне стандарде за апликације намењене најмлађима.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ИСТРАЖИВАЊЕ ПРООПТИМИСТ ИНДЕКС ПРОКРЕДИТ БАНКЕ: Привредници најављују веће инвестиције и раст плата
  • ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКАТ ДМ ДРОГЕРИЈА, РАС-а, УСАИД-а, СЕРБИА ОРГАНИКА И ФАКУЛТЕТА ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ: Први „дм инкубатор“ почео са радом
  • НА КРОВУ МИКРО ТРЖНИЦЕ “САВА”, У НАСЕЉУ АЕРОДРОМ У КРАГУЈЕВЦУ: „Авиончић“ добио најсавременије игралиште
  • Следећи број Економетра излази 5. марта 2019.
Podelite ovaj tekst: