Sberbanka brend godine u kategoriji banaka

Na takmičenju World Branding Awards, titulu najboljeg brenda 2018. godine, u kategoriji banaka dobila je Sberbanka. Prestižno priznanje banka dobija treću godinu zaredom.

“Poslovni uspesi Sberbanke doprineli su da ona bude prepoznata kao uspešan brend. Rast broja klijenata, svakodnevno povećanje korisnika mobilne aplikacije, sve veća lojalnost klijenata, razvoj novih proizvoda i kvalitetne marketinške aktivnosti ključni su faktori u razvoju brenda. Presrećni smo što je profesionalna zajednica prepoznala i na ovaj način priznala naš rad i poslovanje. Za Sberbanku ovo je tek početak”, izjavio je Vladislav Kreynin, potpredsednik Sberbanke i direktor marketinga.

Prilikom odlučivanja o dobitnicima priznanja za “Brend godine” ključni faktori za procenu bili su uspešnosti kompanije u delatnosti kojom se bavi, istraživanje tržišta, vrednovanje brenda i online glasanje, u kome je učestvovalo više od 200.000 glasača širom sveta.

„Ovo važno priznanje dobili smo u momentu kada Sberbanka, jedna smo od najprofitabilnijih finansijskih institucija u svetu i vodeća banka u Rusiji, proslavlja 177 godina postojanja. Veoma smo ponosni što pripadamo Sberbank grupaciji, koja ima ovako dugu tradiciju uspešnog poslovanja. Sberbank Srbija jedna je od najmlađih banka na domaćem bankarskom tržištu. Poslujemo tek pet godina, što nas nije omelo da, za kratko vreme, zadobijemo poverenje i lojalnost klijenata. Planovi koje Sberbanka ima na globalnom nivou, neće zaobići ni Srbiju, pa već sada sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da će naši klijente u budućnosti biti u prilici da koriste još bolje i savremenijie digitalne servisi i bankarske usluge“, rekao je Aleksandar Milić, direktor službe za marketing i komunikacije Sberbank Srbija.

Takmičenje World Branding Awards pokrenula je u Londonu 2014. godine, neprofitna organizacija World Branding Forum.

Podelite ovaj tekst: