СТАРТАП ЦЕНТАР: Место где се тестирају бизнис идеје

На Економском факултету Београдског универзитета, крајем септембра прошле године, отворен први стартап центар у оквиру једне традиционалне високошколске установе. Проф. др Благоје Пауновић, покретач идеје да се формира овај центар, истиче да је било много разлога да се студентима омогући да се практично искажу у предузетништву

Предавања и радионице се одржавају два пута недељно

Идеје четири тима друге генерације Стартап центра Економског факултета Београдског универзитета увелико се „брусе”. Студенти са различитих високошколских установа од марта ове године имају прилику да уз надзор ментора из Канаде, Сингапура, Хрватске и домаћег стручњака стартап филозофије, из партнерске компаније MVP Workshop, разрађују своје пословне визије. Стартап центар Економског факултета званично је формиран крајем септембра прошле године.

Један тим се одлучио на креирање платформе „уради-заради”. Замислили су онлајн тачку спајања оних који желе да једнократно зараде, било пеглајући или одласком у продавницу за неког и оних који би за то платили.

Други тим има визију да понуди нешто ново у области онлајн забаве; обликују игрицу засновану на загонеткама и виртуелним ескејп собама. Трећи студентски тим креира софтвер за праћење радника у агенцијама за обезбеђење, док четврти тим тражи модул спајања дигиталних агенција и инфлуенсера са друштвених мрежа.
Сви ће, осим помоћи у креирању готовог производа, у програму првог стартап центра на једном традиционалном факултету БУ, добити помоћ у проналажењу инвеститора, изради стратегије за излазак на тржиште…

Како каже проф. др Благоје Пауновић, покретач идеје да се формира центар при београдском Економском факултету, било је много разлога да се тако нешто отвори под сводом ове високошколске установе.

– Од раније су постојале иницијативе. Наши студенти су учествовали на стартап такмичењима, остваривани су различити облици сарадње са привредом али тек сада смо, уз велику агилност руководства факултета, декана др Бранислава Боричића и продекана Драгана Лончара, успели да за седам, осам месеци од првих разговора са људима из MVP Workshopа, отворимо место где студенти брзо проверавају вредност својих пословних идеја, каже проф. Пауновић за Економетар.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • У САНУ ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА У ИЗДАЊУ ЕКОНОМСКОГ ФАКУЛТЕТА: Како је уништен монетарни систем, а потом и привреда
  • НОВЕ ПОГОДНОСТИ ЗА КЛИЈЕНТЕ ОТП ЛИЗИНГА: У првом кварталу портфолио већи за 12,5 одсто
  • РАЗВОЈНА АГЕНЦИЈА СРБИЈЕ (РАС) РАСПИСАЛА ЈАВНИ ПОЗИВ: Бесплатан менторинг за привреднике
  • EНTOНИ J. MEJO И НATAН НOИРA: ЊИХOВO ВРEME (1): Првa жeнa милиoнeр у СAД
  • Следећи број Економетра излази 5. јуна 2018.
Podelite ovaj tekst: