ТАКМИЧЕЊЕ МЛАДИХ ПРЕДУЗЕТНИКА: “Ринг Србија”

Захваљујући Удружењу младих привредника Србије које је, у сарадњи са Еразмус центром за предузетништво у Холандији, ове године први пут организовало национално такмичење у нашој земљи, Србија се нашла међу више од 50 држава које имају прилику да пошаљу свог представника на светско финале у Ротердам

drustvene-mreze-donele-pobeduПрво национално финале такмичења младих предузетника „Ринг Србија” одржано је 15. октобра у Скупштини Града Београда. Компанија „Импулс” проглашена је за најбољу међу десет старт-ап пројеката који су имали прилику да панелу судија и публици представе своје идеје и бизнис планове. Такмичење је организовано кроз пет импровизованих „бокс мечева“, односно дуела у којима су предузетници имали пет рунди да на најбољи начин презентују своју идеју, тим, досадашња достигнућа, пословни модел и финансијски план.

Победнички старт-ап „Импулс“ бави се „мерењем пулса друштвених мрежа“. Реч је о софтверском алату који анализира емоције и понашања корисника на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму и другим популарним сајтовима за социјализацију. Намењен је првенствено ПР и маркетиншким агенцијама. Друго место припало је пољопривредном газдинству „Нолио“, а трећепласирани је био „АкадемЛинк“ који представља спој науке и бизниса – реч је о бази научних радова.

Победник српског предузетничког „Ринга“ учествоваће 17. новембра на регионалном такмичењу у Софији и покушати да се пласира на светско финале у Ротердам, где би се 21. новембра борио за прву награду од милион евра.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПРЕДУЗЕТНИШТВА БИЗНИС БАЗА 2014. Промоција развоја предузетништва
  • УЗ СВЕТСКИ ДАН ШТЕДЊЕ 31. ОКТОБАР Како се штеди у Србији, а како у Европи
  • ОСАМ ГОДИНА ЂЕНЕРАЛИ ДРУШТВА ЗА УПРАВЉАЊЕ ДОБРОВОЉНИМ ПЕНЗИЈСКИМ ФОНДОМ Штедња за треће доба неминовност
  • НЕОБИЧАН „БИЗНИС“ У СРЦУ ШУМАДИЈЕ: ВАЈДА ОД КОКИЦА На истом продајном месту већ 46 година
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ Српски привредници на међународним сајмовима
  • ЧАЧАНСКО УДРУЖЕЊЕ ПОСЛОВНИХ ЖЕНА „НАДЕЖДА ПЕТРОВИЋ“ НА МИНИ САЈМУ У ПКС Мале фирме траже подршку
  • ЕРИК РИС: ЛИН СТАРТ-АП (6) Промене које доносе профит
  • Следећи број Економетра излази 9. децембра 2014.
Podelite ovaj tekst: