Udruženje poslovnih žena Srbije obeležava 20 godina poslovanja

Udruženje poslovnih žena Srbije (UPŽ) obeležava 20 godina postojanja i rada na podršci, edukaciji i umrežavanju poslovnih žena. U jubilarnoj godini UPŽ će dvanaesti put dodeliti nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ najboljim preduzetnicama 30. oktobra, u Operi i teatru „Madlenianum“ u Beogradu.

Sa prošlogodišnje dodele nagrada „Cvet uspeha za ženu zmaja“

U toku dve decenije Udruženje je realizovalo 140 projekata, 4900 žena je završilo različite edukacije za počinjanje biznisa. UPŽ ima 900 članica širom Srbije, a 118 žena su podstakli na dalje uspehe, odajući priznanje za njihov rad kroz nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“.

”Naš dugogodišnji posvećeni rad je doveo do toga da se žensko preduzetništvo prizna kao ekonomska, a ne socijalna kategorija, jer je kroz širok spektar aktivnosti UPŽ postao vidljiv doprinos preduzetnica privredi Srbije“, rekla je dr Sanja Popović Pantić, predsednica UPŽ.

U jubilarnoj godini postojanja UPŽ će dvanaesti put dodeliti nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ najboljim preduzetnicama u Srbiji, 30. oktobra. Specifičnost ovogodišnjeg izbora je što se od dosadašnjih 118 dobitnica bira samo jedna kategorija „Žena zmaj nad zmajevima“. U najuži izbor je ušlo 19 zmajica a imena nagrađenih biće saopštena na svečanosti u Operi i teatru „Madlenianum“ u Beogradu.

Novina je da će priznanje biti dodeljeno i velikim kompanijama, koje primenjuju 5. princip Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena i koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača, a u kategoriji „Rodno najsenzitivnija kompanija“.

Udruženje obeležava 20. rođendan u okviru manifestacija „Cvet uspeha za ženu zmaja“, uz podršku Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Ministarstva privrede, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji, SME Week, Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i članica UPŽ.

Podelite ovaj tekst: