Usluge digitalnog bankarstva uz Total račun Prokredit banke

Srbija je sa skoro 70 odsto građana koji koriste internet i 1,3 mobilna telefona po glavi stanovnika dobro pozicionirana za rast u digitalizaciji. Još pre više od dve godine Prokredit banka, koja je jedan od pionira u digitalizaciji, počela je unapređenje i digitalizaciju svojih usluga, a čak 91 odsto transakcija u platnom prometu koje klijenti Prokredit obavljaju su iz klasičnog prebacili na elektronsko bankarstvo i digitalne aplikacije.

Internet i mobilno bankarstvo plaćanje bez provizije

Već u prvih godinu dana prebačeno je 75 odsto svih gotovinskih transakcija banke na samouslužne Zone 24/7 i taj broj elektronskih transakcija konstantno raste što govori da građani imaju poverenje u ovu vrstu usluge.

– Podaci pokazuju da je internet bankarstvo u Evropi u snažnom zaletu, pa je tako u Srbiji prošle godine ovu vrstu usluga koristilo više od 20 odsto bankarskih klijenata, što je duplo više nego 2010. godine. Prokredit DIRECT je dobitno rešenje, i za banke i za klijente, jer je to tehnologija koja svima donosi značajne prednosti i uštede – kaže Igor Anić, član Izvršnog odbora Prokredit banke.

Očekivanja su da se takav trend nastavi, jer su i korisnici i banke prepoznali brojne prednosti mobilnog i internet bankarstva, a pre svega to su veća dostupnost i jednostavnost.

“Za korišćenje modernog digitalnog bankarstva u Prokredit banci je potreban otvoren Total račun, uz koji svi klijenti dobijaju besplatnu karticu, internet i mobilno bankarstvo sa neograničenim brojem plaćanja bez provizije, povoljne investicione i stambene kredite, mogućnost da svojom štednjom upravljaju online, kao i da koriste atraktivan Flex minus u visini do dve mesečne plate”, istakao je Anić.

Podelite ovaj tekst: