Успешна словеначка инвестиција – намештај „Ламберлајн“

Извозе у најразвијеније земље Европе: у Немачку, Француску, Италију, као и у целу Скандинавију. Израђују и спортске реквизите. Најпопуларнији су зидови за пењање. Највише их тражи јапанско и кинеско тржиште, јер тамо овај нови спорт има много поклоника

Јасмин Махич

Дајте нам добар пословни амбијент па ћете видети како смо ми способни привредници.

Ова реченица одзвања као рефрен на скуповима домаћих привредника. Али, да се и код нас може успешно пословати, и у овом амбијенту, показује компанија „Ламберлајн“. Они су пример страног инвеститора који је искористио све предности пословања у Србији. Реч је о улагачу који је дошао из Словеније. У Србији производе намештај за пословне објекте и спортске реквизите од дрвета. Све што произведу извезу.

О томе зашто су одлучили да инвестирају у Србији, па још изабрали зону у Апатину, директор „Ламберлајна“ Јасмин Махич каже:
– Прешпартали смо северозападни део Србије и изабрали Апатин јер је био најповољнији. Овде смо нашли добру логистику, јефтину радну снагу и повољне режијске трошкове. То је било пресудно да овде инвестирамо.

У Србију су реализацију пројекта почели 2014. године а производњу 2016. За те две године изградили су халу и обучили 45 радника да рукују са супермодерним машинама за обраду дрвета. Ради се у две смене.

Директор Махич објашњава да су већ од првог радног дана били извозно оријентисани:
– Ми опремамо пословне објекте и то разне врсте канцеларија. Ту су затим хотели и други туристички капацитети, школе, болнице, студентски домови. Немамо продајне салоне, односно малопродају.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • У САНУ ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА У ИЗДАЊУ ЕКОНОМСКОГ ФАКУЛТЕТА: Како је уништен монетарни систем, а потом и привреда
  • НОВЕ ПОГОДНОСТИ ЗА КЛИЈЕНТЕ ОТП ЛИЗИНГА: У првом кварталу портфолио већи за 12,5 одсто
  • РАЗВОЈНА АГЕНЦИЈА СРБИЈЕ (РАС) РАСПИСАЛА ЈАВНИ ПОЗИВ: Бесплатан менторинг за привреднике
  • EНTOНИ J. MEJO И НATAН НOИРA: ЊИХOВO ВРEME (1): Првa жeнa милиoнeр у СAД
  • Следећи број Економетра излази 5. јуна 2018.
Podelite ovaj tekst: