НОВИ БРЕНД „ЗИМНИЦА ПЛОДОВИ ВЛАСИНЕ“: Правник производи здраву храну

Хтео сам да повежем традиционални начин производње са модерним начином продаје, па сам одмах по покретању пројекта отворио и онлајн продавницу, али људи немају навику да купују на тај начин, каже Милан Петковић, власник занатске радње „Белчини“ из Власотинца

Милан Петковић са својим производима, на једном од сајмова

Да је нашао посао у струци за коју се школовао, Власотинчанин Милан Петковић би данас делио правду. Али, посла није било, па је морао да потражи другу професију. Одлучио је да то буде производња здраве хране. Тако је осмислио бренд „Зимница плодови Власине“ који је већ постао познат у Србији, а Миланови производи освајају медаље на сајмовима хране и пића.

Завршио је Правни факултет у Новом Саду, а потом и последипломске студије из области кривичног права. Кратко време је радио у Новом Саду, а онда је одлучио да се врати у родни крај и почне производњу здраве хране. Данас из његовог погона, који се налази поред породичне куће у Власотинцу, изађе хиљаде тегли и боца разних врста ајвара, џемова, сокова, пинџура, а за производњу користи воће и поврће са овог подручја, при чему добар део заузимају шумски плодови. У последње три године учествује на сајмовима етно хране и пића у Београду и на Пољопривредном сајму у Новом Саду, на којима су се његови производи окитили бројним медаљама. Од 2014. године се бави и пчеларством, тако да је понуду „засладио“ медом.

По повратку у Власотинце, једно време је радио у овдашњој гимназији као секретар школе, а онда се потпуно посветио производњи здраве хране.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Сви парафискални намети на једном месту
  • Око 100.000 људи ради у креативним индустријама
  • Изађи на берзу – велика очекивања
  • Заједнички пројекат две државне компаније
  • РAЗУMEВAЊE MAРКETИНГA (3): Кaкo кoмпaниja плaсирa прoизвoдe
  • Следећи број Економетра излази 8. маја 2018.
Podelite ovaj tekst: