ZORANA ŽDRALE BURLIĆ: Ove godine ulažemo 400 miliona evra u nekretnine

Tržište nekretnina u Srbiji ima prostora za razvoj. Beogradu nedostaje kvalitetni poslovni prostor. Bez obzira na sve nove šoping molove koji se grade i koji su se otvorili, naš glavni grad i dalje ima manje kvadrata šoping molova prema broju stanovnika nego druge prestonice i zemlje u okruženju. Ogroman potencijal je i u hotelskom i kongresnom sektoru

Zorana Ždrale Burlić

Planovi su nam veliki i ambiciozni i očekujemo odličnu poslovnu godinu. Završićemo tri velika projekta ove godine, a svaki kraj znači novi početak, pa ćemo resurse preusmeriti na nove projekte. Prilika i mogućnosti uvek ima za one koji znaju da ih prepoznaju. Mi smo u ovom poslu dugo i znamo da procenimo šta su prave šanse za nas i da odaberemo koju da iskoristimo. Investiraćemo u razvoj nekretnina 400 miliona evra, što je dvostruko više nego prethodne godine i nastavićemo da širimo naš portfolio.

Ovako je Zorana Ždrale Burlić, direktorka Delta Real Estate – Delta holding, odgovorila na pitanje Magazina Biznis o tome kakva će biti poslovna 2019. za Delta nekretnine i koliko će investirati. Povod za razgovor bila je uspešna poslovna 2018. godina, ali i najava još većih investicija u nekretnine u ovoj godini, kao i realizacija tri važna Deltina projekta na čije se građevinske dozvole čeka godinama.

• Već nekoliko godina se ponavlja ista priča: imate spremna tri projekta u Beogradu i obezbeđeno finansiranje za novu poslovnu zgradu Delta holdinga, Delta Planet na Autokomandi i Delta centar, ali nedostaju dozvole. U čemu je stvar – uticaj politike, procedura, neispunjavanja određenih uslova sa vaše strane…?

– Nama su projekti za ta tri objekta spremni i više puta smo ih prikazivali javnosti na konferencijama za medije, na internetu i društvenim mrežama. Ti objekti su isprojektovani, isplanirani, finansiranje je obezbeđeno i mi smo spremni da započnemo izgradnju u roku od 15 dana od kada dobijemo neophodne dozvole. Ti projekti bi zaposlili oko 3.000 ljudi, obezbedili bi značajne uplate u gradski i državni budžet po pitanju različitih poreza i dažbina, a sami objekti bi doprineli kulturnom, ekonomskom, turističkom izgledu i ponudi našeg grada i zemlje.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • NALED OBJAVIO 11. SIVU KNJIGU SA 100 PREPORUKA ZA BOLJI POSLOVNI AMBIJENT: Privrednici apeluju za smanjenje poreza
  • ŽELJKO CIGANOVIĆ, IZVRŠNI DIREKTOR BABY FOOD FACTORY DOBANOVCI: Dobar start novog brenda dečje hrane – Nutrino
  • ISKOSA GLEDANO: Živeo referendum
  • TV SLIKE I PRILIKE: Nesvakidašnje pojave
  • SLAVC HABIČ, DIREKTOR HYUNDAI SRBIJA: Od nas se očekuje samo najbolje
  • DIGITALNI VODIČ: 5G svet fantastike
  • STARI BREND SE VRAĆA GRADU NA BEGEJU: Carlsberg pokreće proizvodnju Zrenjaninskog piva
  • MEĐUNARODNO UDRUŽENJE SIRARA ODRŽALO ZASEDANJE U BEOGRADU: Prvi put izabrani članovi iz Srbije
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. marta 2019.
Podelite ovaj tekst: