НА ЕЛЕКТРОНСКОМ ФАКУЛТЕТУ У НИШУ: Инкубатор за рађање и реализацију креативних идеја

На конкурсу изабрано првих шест предузетничких тимова који ће овде направити прве пословне кораке. Други корак је вишенаменска лабораторијска ламела у анексу факултета, а у трећој фази биће изграђена зграда Научнотехнолошког парка

Електронски факултет у Нишу – спој науке и предузетништва

На Електронском факултету у Нишу почетком септембра отворен је Старт ап центар, који представља први корак у изградњи Научнотехнолошког парка, који би, према плану, поред зграде факултета требало да никне у наредне две године. Поред декана факултета Драгана Јанковића, свечаном отварању присуствовали су и премијерка Србије Ана Брнабић, градоначелник Ниша Дарко Булатовић и министар без портфеља задужен за иновације и технологије Ненад Поповић. Оснивање Центра за иновативно предузетништво младих – Старт ап центра пружа могућност да се искористе потенцијали Ниша, посебно у ИТ сектору. Пројекат су подржали Влада Србије, која је обезбедила педесет милиона динара, и град Ниш посредством Канцеларије за локални економски развој – КЛЕР. Млади су добили свој кутак где могу да раде и да се уче предузетништву, уз коришћење свих потенцијала које пружа ова високошколска установа.

– Улога Владе је да чује, препозна и види потенцијал оваквих пројеката, а ви онда треба даље да гурате, да видимо младе како развијају своје идеје и пласирају своје производе и имају приход за своје породице и државу, а новац ће бити пласиран у развој нових иновација, рекла је премијерка Ана Брнабић.

На конкурсу је изабрано првих шест старт ап тимова који ће овде запловити у предузетничке воде. Непосредно по отварању, када смо посетили овај центар, они се још нису били уселили, али је све било спремно да крену. Центром ће руководити Владимир Сибиновић, инжењер електронике, који је на завршној години докторских студија на овом факултету.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • УНИКРEДИT БАНКА ПOДРЖAВA РAЗВOJ MСП КРOЗ EУ ПРOГРAME: Зa унaпрeђeњe кoнкурeнтнoсти 100 милиoнa eврa
  • ЕУ ФОНДОВИ ПОДРЖАВАЈУ РАЗВОЈ ПРЕДУЗЕТНИШТВА: Повољнији услови за финансирање
  • ЧЛAНИЦЕ ПКС НA СAJМУ ПOЉOПРИВРEДE И ПРEХРAМБEНE ИНДУСТРИJE У ПРИШТИНИ: Ефикaсниje пoслoвaњe и брже пoвeзивaњe приврeдникa
  • ПРОШИРЕН АСОРТИМАН ФИРМЕ „NOVA 10 PLUS TRADE”: Hrsko Cheese – брeнд кojи oбeћaвa
  • ЗВОНИМИР ПАВЛЕК: УСПЕШНА ТРГОВИНА (9): Удруживање трговаца у савезе
  • Следећи број Економетра излази 7.новембра 2017
Podelite ovaj tekst: