НОВИ КОВОРКИНГ ПРОСТОР У СУБОТИЦИ: Канцеларија за интернет пословање

Инфостудхаб има за циљ да окупи информатичку заједницу, да људима омогући повезивање и размену идеја, али и да створи подлогу за развој нових производа у информатичко-комуникационим технологијама

Ко не би пожелео да му канцеларија изгледа као велика соба за разоноду? Да може да седи или стоји за столом док ради, да када подигне поглед са тастатуре компјутера угледа разигране детаље на зиду, да може да се завали на кауч док пије кафу, а да при свему томе интернет који је главно средство његовог рада, одлично функционише.

Управо тако изгледају просторије Инфостудхаба (Infostudhub) нове информатичке нише коју су заједно отворили Инфостуд и Стартит центар Суботица, осми Стартит центар у Србији. У коворкинг (coworking) простору у Србији има 24 места, и већ их је половина заузета, објашњава Жељко Црњаковић, који је задужен за функционисање ове заједничке дигиталне канцеларије. Црњаковић је са својом организацијом Вебинариум пионир коворинга у Суботици, отворио након Београда други такав простор пре четири године из врло практичних разлога: уз два мала детета у стану, није могао да води разговоре на скајпу док егзистенцију обезбеђује као „фриленсер“ радећи разне послове на даљину.

Убрзо је открио да су и другима потребне овакве канцеларије, уосталом пре четири године свеобухватни извештај Иленса, тада водеће платформе за „слободњаке“ показао је да Суботица има око 300 фриленсера и да је трећи град у Србији по заради од послова које путем интернета раде за послодавца на даљину. Од тада, очекивано је, порастао је број „слободњака“.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • УНИКРEДИT БАНКА ПOДРЖAВA РAЗВOJ MСП КРOЗ EУ ПРOГРAME: Зa унaпрeђeњe кoнкурeнтнoсти 100 милиoнa eврa
  • ЕУ ФОНДОВИ ПОДРЖАВАЈУ РАЗВОЈ ПРЕДУЗЕТНИШТВА: Повољнији услови за финансирање
  • ЧЛAНИЦЕ ПКС НA СAJМУ ПOЉOПРИВРEДE И ПРEХРAМБEНE ИНДУСТРИJE У ПРИШТИНИ: Ефикaсниje пoслoвaњe и брже пoвeзивaњe приврeдникa
  • ПРОШИРЕН АСОРТИМАН ФИРМЕ „NOVA 10 PLUS TRADE”: Hrsko Cheese – брeнд кojи oбeћaвa
  • ЗВОНИМИР ПАВЛЕК: УСПЕШНА ТРГОВИНА (9): Удруживање трговаца у савезе
  • Следећи број Економетра излази 7.новембра 2017
Podelite ovaj tekst: