У ПРЕДУЗЕТНИШТВУ НИКАД НЕ ТРЕБА ОДУСТАЈАТИ: Упорност и храброст се увек исплате

Радиша Мијаиловић из Аранђеловца одмах по завршетку Средње пољопривредне школе укључио се у породични бизнис. После промене неколико послова и занимања, каже да је остварио свој циљ садашњом фирмом „Стан пласт“ која ради опрему за грађевинске објекте

Запослени у фирми „Стан пласт“

Када заврше школовање, већина младих у Србији шансу за запослење најрадије тражи у иностранству или у некој државној фирми. Аранђеловчанин Радиша Мијаиловић (44) нема ни један радни дан у нечијој другој фирми. До сада је променио неколико послова и делатности, али увек радећи или са родитељима или са супругом, а сада каже да је у послу којим намерава дуго да се бави. Све је почело тако што је Радиша Мијаиловић, по завршетку средње школе, почео да помаже родитељима у селу Липовцу код Тополе:

– У почетку сам помагао оцу и мајци у тову јунади. Тај посао био је тежак, али је доносио солидну зараду. Успешно смо сарађивали са Ветеринарском станицом у Тополи. Почетком деведесетих година прошлог века, многе велике фирме у Србији су пропале, па се и тов јунади више није исплатио, каже наш саговорник.

После това јунади, Радиша је с родитељима гајио коке-носиље и радио у воћарству. Шљиве, јабуке и остало воће пласирали су на тржиште бивших република СФРЈ. Из Липовца се Радиша преселио у Аранђеловац 1997. године са супругом Светланом и кренуо у први самостални бизнис.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • УНИКРEДИT БАНКА ПOДРЖAВA РAЗВOJ MСП КРOЗ EУ ПРOГРAME: Зa унaпрeђeњe кoнкурeнтнoсти 100 милиoнa eврa
  • ЕУ ФОНДОВИ ПОДРЖАВАЈУ РАЗВОЈ ПРЕДУЗЕТНИШТВА: Повољнији услови за финансирање
  • ЧЛAНИЦЕ ПКС НA СAJМУ ПOЉOПРИВРEДE И ПРEХРAМБEНE ИНДУСТРИJE У ПРИШТИНИ: Ефикaсниje пoслoвaњe и брже пoвeзивaњe приврeдникa
  • ПРОШИРЕН АСОРТИМАН ФИРМЕ „NOVA 10 PLUS TRADE”: Hrsko Cheese – брeнд кojи oбeћaвa
  • ЗВОНИМИР ПАВЛЕК: УСПЕШНА ТРГОВИНА (9): Удруживање трговаца у савезе
  • Следећи број Економетра излази 7.новембра 2017
Podelite ovaj tekst: