Šta kažu zvezde za biznis krajem juna i u julu 2008. godine

Ovan

Od 23. do 25. budite spremni da uočite potencijalne probleme u poslovnoj komunikaciji i pripremite adekvatna rešenja kojima ste ranije uspevali da izbegnete veću koliziju sa partnerima.

Poslednjih dana juna imate tendenciju da preterano analizirate moguće rizike i naglo menjate odluke koje su bile aktuelne sredinom juna. Stoga se ne oslanjajte na bilo kakve zaključke koje donosite pre petka 28. juna, kada ćete napokon biti potpuno sigurni po pitanju profesionalnih planova i adekvatnih načina za realizaciju. Tokom prve polovine jula pokušajte da obuzdate nezadovoljstvo, kako biste sprečili dugo potiskivane konflikte sa nadređenima.

Bik

Pred vama je mesec intenzivnog razvoja uspostavljenih veština i sklapanja ključnih kontakata koji će doprineti vašem daljem poslovanju. Obodreni naletom pozitivne energije aktiviraćete nekoliko većih projekata u kojima učestvujete još od prvih dana jula. Inspirativnim akcijama, posvećenim radom i dobro poznatim šarmom, sticaćete poštovaoce svog vrednog rada na sve strane. Finansijski uspeh neće izostati.

Nekoliko sjajnih ideja koje se odnose na reorganizaciju budžeta znatno će vam olakšati letnji period, ali ipak budite umereni i izbegavajte bilo kakve radikalne odluke.

Blizanci

Okolnosti koje trenutno blokiraju vaše napredovanje na profesionalnom planu su isključivo psihološkog karaktera. Potrebno je samo da učinite mali napor, analizirajući postupke koji su im prethodili, kako biste prevazišli ovu kratkotrajnu stagnaciju.

Neočekivani izdatak mogao bi nagovestiti neznatne brige oko planiranja budžeta, ali vas to neće sprečiti u realizaciji planiranih ulaganja u samostalne poduhvate. Odložite troškove koji nisu urgentni do druge polovine jula, kada će situacija sa prihodima biti znatno bolja.

Rak

Poslednje sedmice juna još uvek ste zatečeni naglim razvojem povoljnih prilika, koje nagoveštavaju realizaciju planova, u znatno većem obimu od očekivanog. Nema sumnje da ste se fokusirali na pravi poduhvat, zato naglasite značaj međusobne komunikacije i potrudite se da podržite nove partnere, u zamenu za adekvatnu finansijsku naknadu. Sledeći savet stručnjaka izbeći ćete sve nepotrebne rizike i, najzad, uspostaviti odgovarajući način finansiranja, koji će dugoročno rezultirati stabilnošću.

Planirajte rashode kako biste obuzdali svoje potrošačke porive prve nedelje jula.

Lav

Nedostaje entuzijazam da se upustite u nove samostalne poslovne planove, te je najbolje da se držite ustanovljene rutine i, eventualno, razmatrate sklapanje novog dogovora o učešću u timskim aktivnostima. Udružujući snage sa osobama koje savršeno poznaju temelj za novi poslovni poduhvat, osiguraćete sve šanse za uspeh.

Prva polovina jula je izuzetno naporna – dok su svi segmenti života osim poslovnog ugroženi, potrudite se da održite dobro raspoloženje. Očekivani rezultati će krajem meseca opravdati vaša očekivanja.

Devica

Iznenadna vest o promenama koje nagoveštavaju kratkotrajnu nestabilnost na polju finansija, može vas naterati da se ozbiljno zamislite nad ranijim planovima za letnji period. Biće potrebno da razradite novi sistem za prevazilaženje neočekivanih rashoda i da se odgovorno suočite sa posledicama svojih ranijih aktivnosti.

Nekoliko novih poslovnih dogovora već od 18. jula će vas obodriti i učvrstiti u uverenju da ste u potpunosti u stanju da svaki izazov pretvorite u značajan poslovni uspeh.

Vaga

Izuzetno povoljan period za unapređenje, ili dugo priželjkivani pomak na poslovnom planu je pred vama, te budite spremni da na izazov odgovorite maksimalno angažujući sve dostupne kapacitete. Neočekivani prihod iz nepoznatog izvora pomoći će vaše ulaganje u hrabre poslovne poduhvate i osvežiti vaš budžet.

Nemojte da dozvolite da usled celokupnog razvoja povoljnih okolnosti i sveopšte udobnosti, zanemarite zdravu potrebu za prepoznavanjem i usavršavanjem novih veština. Planirajte aktivniju komunikaciju sa ustanovama koje bi podržale dugoročni razvoj vaših ideja.

Škorpion

Ukoliko prepoznate suštinu sopstvenog poriva za napredovanjem, promene koje vas očekuju tokom jula uneće mnogo pozitivne energije u vaš profesionalni život. Pruža vam se fantastična prilika za brz obrt novčanih sredstava i fenomenalnu zaradu, ali strpljivo i precizno razmotrite potencijalne rizike.

Oslanjate se na saradnike kojima nedostaje fokus i disciplina, što 5. i 6. jula za vas postaje pravi izazov. Iskoristite urođeni osećaj za humor i prijateljsko raspoloženje, umesto dominirajućeg stava, što će rezultirati poboljšanim odnosima i poboljšanim kvalitetom rada.

Strelac

Vaše ambicije i mogućnosti za promenu na polju karijere nisu ograničene ni obrazovanjem, ni okolnostima, već isključivo vašom pasivnošću i strahovima od nesigurnosti. Hrabriji iskorak iz dosadašnjeg poslovnog angažmana možda će zahtevati neznatne investicije, ali će ovi troškovi biti opravdani uspesima koji će vremenom uslediti.

Ukoliko ne smognete hrabrosti za kardinalnu promenu budite strpljivi do sredine druge sedmice jula, kada saradnici i nadređeni uočavaju vaše vrednosti, te svakodnevni rad svima donosi nešto više zadovoljstva.

Jarac

Vaši planovi za narednih nekoliko meseci su vrlo specifični i ukoliko ih realizujete u potpunosti bićete nagrađeni znatnim rezultatima. Iako će vam u početku izgledati kao da ste se uhvatili u koštac sa akcijama koje teškom mukom koordinirate, uspešno ćete sve planirano privesti kraju već sredinom meseca.

Nakon perioda vrednog rada i maksimalnog zalaganja, druga polovina jula će doneti nove ideje o dodatnom ulaganju u namenska sredstva. Iako će ovo možda izazvati trenutnu napetost na finansijskom planu, dugoročni rezultati će opravdati uloženi trud.

Vodolija

Nestrpljivo iščekujete poboljšanje uslova i odnosa na radnom mestu. Krajem prve sedmice jula već je svima očigledno da vam ponedostaje strpljenja i u nekoliko navrata situacija neočekivano izmiče kontroli. Možda ćete samo vi biti svesni svih grešaka saradnika i daljih potencijalnih opasnosti, ali će vaša sposobnost da bez pritiska komunicirate i ukažete na probleme, biti odlučujuća. Pokažite razumevanje za opozitan pristup problemima.

Iako se čini da sa nešto manje uspeha koordinirate svoj budžet tokom poslednjeg meseca, sredinom jula se situacija naglo stabilizuje zahvaljujući asistenciji jednog od članova porodice.

Ribe

Nije uvek jednostavno interpretirati ponašanje kolega i saradnika. Kako biste izbegli nesporazume i nejasnoće zatražite otvoreno objašnjenje – u suprotnom ćete sami doneti potpuno pogrešan zaključak.

Mala promena radne atmosfere će vas obodriti i olakšati vam svakodnevnu rutinu. Primenite svoje talente kako biste lansirali novi poslovni poduhvat – plodovi vrednog angažovanja neće izostati, sve dok ste u stanju da svoje hrabre ideje podržite praktičnim planom, koji je zasnovan na solidnoj analizi.

 

Podelite ovaj tekst: