Šta kažu zvezde za biznis u 2008. godini

Ovan

Karijera: Iako iznad svega cenite svoju nezavisnost, tokom 2008. ćete morati da obratite više pažnje na odnose u kolektivu. Takođe, iako ste veoma aktivni, ovog puta ćete morati usavršavati strpljenje. Značajan progres koji vas čeka na polju karijere sa uspehom ćete finalizovati samo ukoliko ne dozvolite da vas drugi uvuku u zakulisne radnje i borbu za moć.

Finansije: Od početka maja konačno možete očekivati finansijski napredak koji ćete koristiti za ulaganje u dom ili u polje privatnog posla, a ostatak 2008. će kontinuirano potvrđivati da ste odabrali stabilan poslovni pravac.

Zdravlje: Više odmora i relaksacije je jedino što se može preporučiti Ovnovima. Tokom februara i marta su mogući problemi sa digestivnim traktom, a već prvih dana proleća osećate da ste u punoj snazi.

Bik

Karijera: Rođenima u znaku Bika Nova godina će doneti još više razloga za optimizam. Ukoliko se bavite poslovima koji zahtevaju kreativnost, sve što ste radili do sada napokon će se isplatiti. U slučaju da vas posao ne ispunjava u potpunosti, konačno će vam se pružiti prilika da potražite nešto adekvatnije – posao koji će dozvoliti vašoj urođenoj kreativnosti da se u potpunosti ispolji.

Finansije: Poslovni uspeh kome težite tokom ove godine merićete poboljšanjem na finansijskom planu tek od sredine aprila, i ponovo tokom druge polovine avgusta.

Zdravlje: Prethodna godina je ostavila kao posledicu umor koji postepeno prevazilazite. Januar i februar će nakratko doneti apsolutnu vitalnost, a juni će vam vratiti energičnost na koju ste navikli. Iako neće biti značajnih zdravstvenih problema imajte u planu redovne kontrole, posebno tokom marta i jula.

Blizanci

Karijera: Godina neočekivanih promena i strpljivog napredovanja je pred Blizancima, a promene su upravo ono za čim žudi svaki tipičan pripadnik ovog znaka. Nezadovoljstvo postignutim nije novi osećaj za vas, jer već izvesno vreme osećate da biste mogli postići mnogo više. Međutim, tokom druge polovine februara i marta gubite strpljenje i ubrzano kujete nove planove za budućnost. Sredinom maja i tokom jula gubite strpljenje i donosite odluku da šefove otvoreno suočite sa svojim odlaskom.

Finansije: Mart je u znaku nezadovoljstva zbog stagnacije na polju finansija, ali čim napravite plan poslovne promene strah i strepnja nestaju. Tokom letnjih meseci ćete se uglavnom oslanjati na podršku članova porodice, a već od oktobra ste ponovo uspešni i na polju lične zarade.

Zdravlje: Ako izuzmemo za vas atipična tugaljiva stanja, koja traju do aprila 2008, tokom letnjih i posebno jesenjih meseci se možete radovati izuzetno dobrom zdravlju. Potrebno je da početkom godine malo više pažnje obratite kvalitetnoj ishrani i adekvatnom unosu tečnosti.

Rak

Karijera: Burna 2008. većini Rakova doneće nove mogućnosti za dalji razvoj poslovnog plana i brojne ideje o novom partnerstvu. Disciplinovaniji stav prema poslovnim obavezama i načinu razmišljanja će vas na trenutke ograničavati, no ove periode smatrajte pre svega korisnim. Ako je vaša novogodišnja želja bila da osigurate stabilnu finansijsku budućnost članovima svoje porodice – na pragu ste ispunjenja. Potrebno je da do početka maja mudro planirate, a tokom ostatka godine bez straha zakoračite u realizaciju planiranog. Rezultati neće izostati.

Finansije: Početkom godine vaš budžet će zahtevati reviziju rashoda iz korena, zbog finansiranja jednog člana porodice. Problemi koji se odnose na zajednički izvor prihoda mogu znatno uticati na vaš odnos sa partnerom – pronađite kompromisno rešenje.

Zdravlje: Sjajno zdravstveno stanje i dobar nivo energije će vas služiti tokom čitave prve polovine godine. Tek avgust i septembar mogu vas podsetiti na posledice haotičnog režima ishrane, pa je to pravi čas da posetite nutricionistu.

Lav

Karijera: Tokom čitave godine zvezde će podržavati vaše profesionalno usavršavanje, pružajući vam povoljne prilike, ali uslovljavajući ih preuzimanjem novih odgovornosti. Navikli ste da vam posao pričinjava zadovoljstvo, delimično zbog autoriteta koji na taj način stičete, ali i zbog stabilnog puta na lestvici uspeha. Ipak, ova godina obećava nešto drugačiju sliku poslovne svakodnevice, zato se naoružajte strpljenjem i tolerancijom – oni će biti vaši glavni aduti u 2008.

Finansije: Nakon što ste se suočili sa preuzimanjem dodatnih odgovornosti bićete primorani da se pozabavite rešavanjem dugoročnih finansijskih problema, planirajući rashode i vršeći pažljiviju raspodelu prihoda. Tokom avgusta osećate pritisak sa svih strana – ukoliko ste uspeli da izdvojite određenu svotu za porodično putovanje, ne upuštajte se ni u kakve pregovore oko pozajmljivanja, bez obzira na primamljivost predloga.

Zdravlje: Vaše zdravstveno stanje je na zavidnom nivou, te je ovo ujedno i sjajan period da usvojite nešto zdraviji životni stil od ranijeg. Jedini neprijatelj vašem zdravlju mogu biti obilni obroci i preteća gojaznost.

Devica

Karijera: Za rođene u znaku Device sigurno je samo jedno – 2008. sigurno neće biti dosadna. Trudićete se da što bolje organizujete svoj život kako biste postepeno dostigli cilj koji je pred vama. Poslovna partnerstva mogu uneti dosta nemira i dovesti u pitanje loše definisane standarde po kojima ste birali saradnike. Potrudite se da na osnovu ovih događaja ustanovite primarne kvalitete koji će vam ubuduće pomoći pri sličnoj selekciji.

Finansije: Neočekivani rashodi vas mogu izbaciti iz koloseka tokom aprila, no zahvaljujući tome, tokom juna i novembra ćete već sa manje stresa reagovati na slična iznenađenja. Izuzev navedenih meseci, tokom ostatka godine ćete uživati u dobro balansiranim novčanim prilikama.

Zdravlje: Tokom februara i poslednje nedelje avgusta događaji izmiču vašoj kontroli i to vas dovodi u prilično stresno stanje. Zato u 2008. budite ažurni u kontroli kostiju i kičme, a posetite i svog dobrog prijatelja stomatologa – ovim ćete sebi obezbediti više slobodnog vremena za uživanje sa članovima porodice u mesecima koji slede.

Vaga

Karijera: Progres u privatnom i poslovnom životu i razjašnjenja u svim drugim životnim oblastima očekuje Vage tokom 2008. godine. Već na samom početku godine u oblasti privatnog posla većine pripadnika ovog znaka odigravaće se značajne, dugoročne promene. Primarne teme za rođene u znaku Vage tokom godine koja sledi biće “dužnost” i “odgovornost”. Iznenađujuće promene se odvijaju i na radnom mestu, ali ne žurite sa prihvatanjem ponuđenog već zadržite dozu skromnosti. Ukoliko priuštite sebi uplitanje u konflikt sa kolegama ili nadređenima, postupajte shodno znaku Vage – pokažite svu diplomatičnost koja vas krasi.

Finansije: Prognoze za 2008. obećavaju novčane dobitke za sve pripadnike ovog znaka, a to će najbolje posvedočiti period od juna do novembra. Novac od nasledstva ili značajno ulaganje poslovnih partnera možete očekivati tokom druge polovine godine. Iako će novac do vas tokom ove godine lako pronalaziti put, ne dozvolite sebi nepromišljene rashode.

Zdravlje: Radovaće vas sjajno zdravstveno stanje i dobro raspoloženje, koje je samo posledica urednog života koji pokušavate da pratite. Septembar nakratko donosi premor i potrebu da se posvetite sebi.

Škorpion

Karijera: Početak godine iznosi u prvi plan vašu potrebu da vrednim radom prevaziđete sve postojeće prepreke ka vrhu. Škorpionov razum će se dodatno izoštravati tokom čitave 2008 – stičete nove veštine koje će doneti poslovni uspeh, ali se na nesreću na privatnom planu suočavate sa brojnim nelagodnostima. Prepustite se radikalnim promenama koje će transformisati vaš kompletan mentalni sklop.

Finansije: Neophodno je strpljenje – zakasnele rezultate uloženog truda ćete dočekati tek sredinom maja. Tokom druge polovine 2008. ciklus promena na finansijskom planu, koji je započeo tokom 1995. se napokon završava, te ćete zaključiti da su se godine uloženog truda ipak isplatile.

Zdravlje: Manji ali redovni stomačni problemi koje ste već iskusili tokom decembra 2007. nastaviće se sve do kraja marta, pa preporučujemo da obavezno konsultujete specijalistu. Nakon što rešite navedeni problem ostaće druga polovina maja tokom koje je potrebno da mudro koristite višak energije i ne dozvolite da vas stres zavede.

Strelac

Karijera: Ukoliko ste bili nemarni na profesionalnom planu ove godine ćete imati priliku da se suočite sa svim propustima koje ste izazvali, na najneprijatniji način. Mogućnosti za razvoj i napredovanje će vam biti ponuđene samo ukoliko pokažete dovoljno samokritičnosti, strpljenja i istrajnosti. Plodan period za svaku vrstu aktivnosti je tek od avgusta i tokom druge polovine godine, a do tada ćete korigovati propuste. Ukoliko se ubrajate u Strelčeve koji na najblaži nagoveštaj problema pomišljaju na promenu posla, budite spremni na finalnu izmenu na profesionalnom planu.

Finansije: Početkom godine većina Strelčeva će se suočavati sa gubicima na finansijskom planu, biće prinuđena da teškoće rešava novcem pozajmljenim od prijatelja, ili se upusti u krajnje nepovoljan kredit. Kasno je za analizu rashoda, ali uvek možete pronaći dopunski izvor prihoda.

Zdravlje: Iako zima jeste jedno od vaših omiljenih godišnjih doba, tokom 2008. februar i mart vam neće isuviše prijati – razlog tome mogu biti nedostatak energije i blaga depresivna stanja. Nakon lošeg početka znajte da će vas dobra vitalnost pratiti čitave godine, ali će biti neophodno da obratite pažnju na urinarne probleme sredinom oktobra.

Jarac

Karijera: Pred vama je mogućnost za zauzimanje nove liderske pozicije u kompaniji u kojoj ste zaposleni. Ipak, za dobru realizaciju ponuđenih unapređenja biće potrebno da pokažete sposobnost za saradnju sa drugima i usvojite veštinu prihvatanja neželjenih promena. Iako ste u suštini najfunkcionalniji kada se oslanjate na sopstveni rad, tokom 2008. timski rad će biti neizbežan i čak vrlo povoljan za vas.

Finansije: Iako će nove poslovne prilike biti praćene značajnim uvećanjem prihoda, vi nastavljate sa neadekvatnom procenom svog finansijskog stanja, te na trenutke trošite čak više nego što ste u stanju da zaradite. Izazivate zavist kolega i prijatelja svojom umešnošću da, u drugim situacijama, sa vrlo malo novca zadovoljite svoje potrebe.

Zdravlje: Kao svaki obazrivi pripadnik znaka Jarca i tokom ove godine izuzetno vodite računa o potencijalnim zdravstvenim problemima, pa se uglavnom možete pohvaliti dobrim stanjem. Manji problemi sa očima mogu biti aktuelni samo tokom julskih meseci.

Vodolija

Karijera: Nove šanse za napredovanje će vam tokom čitave 2008. biti nadohvat ruke. Čak i da odlučite da ne preuzimate dodatne odgovornosti i obaveze, uspeh na poslovnom planu vas neće zaobići. Jedino nećete biti u prilici da se pohvalite poslovnom rutinom koja bi vas učinila sigurnim u svakodnevnom životu koja, zapravo, nikada nije bila vaš cilj. Nasuprot dobro poznatoj potrebi da koordinirate kolektivnim akcijama, ove godine ćete se radije povlačiti u osamu, kako biste kvalitetno obavili svoje zadatke.

Finansije: Bićete primorani da tokom čitave godine rešavate pitanja nasledstva ili izvora prihoda sa poslovnim ili emotivnim partnerima. Tokom ovih razgovora će se osetiti značajan nedostatak sigurnog sistema pomoći kako bi vaš finansijski koncept stabilno funkcionisao.

Zdravlje: Oslabljen imunitet koji ste stekli neurednim načinom života, stvaraće vam manje probleme prvih nekoliko meseci, i ponovo tokom većeg dela godine. Samo u maju i junu će izgledati kao da ste potpuno uspeli da uspostavite zdrav balans.

Ribe

Karijera: Nova 2008. donosi značajne promene koje kreiraju neophodne uslove za razvoj tokom 2009. Ukoliko ste tokom prethodne godine uspeli dokazati da možete biti ambiciozni, sada ćete se ponovo prisetiti sanjarenja i, na svoje zadovoljstvo, uživati u stečenoj udobnosti. Svesni ciklusa transformacija koji sledi od jesenjih meseci 2008. čvrsto ste rešeni da tekuće turbulencije na profesionalnom planu prepustite drugima.

Finansije: Jedino razmišljanje o ulaganju u kakav penzioni fond može da mori čak i mlađe generacije pripadnike znaka Riba. Sav novac koji ste bili u prilici da zaradite, u slast i na opšte zadovoljstvo ste potrošili, te tokom 2008. nedostaje težnja da ulažete u nove poslovne poduhvate.

Zdravlje: Optimistična i zadovoljna Riba ponovo sanjari da zaplovi svojim mirnim morima. Nakon blage nervoze zbog nezadovoljstva na emotivnom planu i frustracija zbog gubitka partnera, ubrzo će pronaći mir u sopstvenoj tišini.

Podelite ovaj tekst: