Šta kažu zvezde za biznis u avgustu 2007. godine

Ovan

Ako vam oko 1. avgusta nedostaje radni elan nemojte se odmah bacati u očaj – jednostavno ne započinjite ništa novo i ne forsirajte sebe, jer ćete se već 3. vratiti u svoj uobičajeni ritam. Tada ste već puni entuzijazma – možete startovati sa novim projektima ili započeti novu kampanju. Pamtite da se jedino vredan rad isplati na kraju, pa ne štedite na uloženom vremenu i aktivnosti. Desetog avgusta je vreme da napravite kratku pauzu od obaveza – ukoliko ste početkom meseca zapostavili svoje najdraže sada je čas da im to nadoknadite.

Oko 20. avgusta temperatura u ofisu raste – neko budno prati svaki vaš korak, broji vaše greške i pamti minuse. Potrudite se da budete dovoljno produktivni, i pozabavite se sređivanjem zakasnele dokumentacije.

Bik

Nešto vam “ne miriše najbolje” ovih dana? Da li ste često iritirani, a ne shvatate šta je razlog tome? Početak avgusta je pravi čas da se okrenete svojim vernim prijateljima, podelite sa njima svoje misli i potražite adekvatan savet. Ukoliko i tada ne budete uočili problem koji vas drži u mestu posavetujte se sa konsultantom za razvoj karijere.

Već od 5. stvari izgledaju mnogo bolje. Proverite ipak da li ispravno komunicirate – govorite jasno i direktno, ne dozvolite da vaše rečenice budu pogrešno interpretirane. Pozabavite se rutinom, jer obaveze koje svakodnevno ispunjavate donose sve manje zadovoljstva, te ste skloni da u ovom periodu napravite manje greške. Nezadovoljstvo finansijama očekujte od 21. do 23. ali zadržite spokojstvo, umesto upuštanja u bučne konfrontacije, insistirajte na nešto dužem ali smirenom razgovoru, koji će doneti daleko kvalitetnije rezultate. Poslednji dani avgusta su sjajni za kupovinu ili relaksaciju u obližnjem spa centru.

Bliznaci

Kraj jula je prilično frustrirajući, a neumorne Blizance savladava letnji umor. Izađite iz sivila svakodnevice, organizujte svoj vikend što kvalitetnije, kako biste se napunili energijom i uneli nešto kreativniji pristup poslovnim aktivnostima u ovim napornim mesecima. Ne dozvolite da vas rutina umori.

Reorganizujte svoje kontakte i unesite novine u akciju. Do 19. ste već započeli nekoliko projekata – ipak ne dozvolite da ih neko od kolega preuzme, u trenutku u kom izgleda ne uspevate da ispratite njihovu realizaciju. Poslednjih dana avgusta ste ponovo u svom stilu spremni za sasvim novi pogled na svet, i preuzimate inicijativu i odgovornosti koje slede.

Rak

Poslednje nedelje jula i početkom avgusta vaše misli neobuzdano lutaju – ne pokušavajte da ih kontrolišete, jer upravo tako opušteni funkcionišete najbolje – na kraju krajeva, upravo ovaj način razmišljanja će vam pomoći da osmislite neke nove idejne pravce u svojoj karijeri. Do 8. ćete želeti da započnete nešto novo i to vam polazi za rukom, te se osećate fantastično. Sredinom meseca uzmite nekoliko slobodnih dana – već ste dovoljno aktivirali svoj novi posao i potrebno je da pronađete odgovarajućeg partnera. Rizični dani za značajne odluke su 18. i 19. – tada možete potražiti savet pouzdanog savetnika, ili u naredna četiri dana burno reagovati nezadovoljni ponuđenim opcijama. Izbor je na vama.

Usporite ritam poslednjih dana avgusta i prepustite se opuštanju – doneli ste teške odluke tokom ovog perioda i vreme je za relaksaciju.

Lav

Poslednje što želite da radite tokom vikenda 28. i 29. jula jeste da napustite odmor i upustite se u rešavanje problema na poslu. Ipak, naložiće se da upravo to i učinite. Ostanite pribrani i fokusirajte se na problem – jer to će biti moto za čitav mesec avgust.

Nakon prve nedelje avgusta vaš nemir prolazi, spokojni ste i skoncentrisani i sve više razmišljate o promeni posla. Intuicija vas neće prevariti sredinom meseca – nakon što zagrebete ispod površine pronaći ćete novu motivaciju koja vas je zapravo i dovela do mesta na kom se nalazite. Poslednji dani avgusta su nešto izazovniji, zato 25. nemojte dozvoliti da izgubite kontrolu i drugima otkrijete svoje planove. Zadržite svoje misli za sebe i prepustite se planovima za odmor.

Devica

Još od sredine juna imate utisak da vas kolege sve ozbiljnije ugrožavaju. Stoga je značajno da iskoristite ovaj mesec zatišja, kako biste se prvenstveno pozabavili analizom ovih odnosa. Druga nedelja avgusta nosi ozbiljna razmišljanja o finansijama, te ćete početi da tragate za kakvim novim angažmanom koji može malo osvežiti vaš budžet. Već od 10. se ponovo osećate organizovano i zadovoljno.

Sredinom meseca se pojavljuju manje teškoće koje morate rešavati lagano, u hodu. Ne dozvolite da vas izbace iz takta jer biste tako otvorili put novim teškoćama. Od 20. situacija je napokon organizovana kako ste želeli, sada malo koncentracije i fokusirajte se na taj projekat koji vas čitavog leta dovodi u nezgodne situacije.

Poslednjih dana avgusta ćete žarko želeti da kritikujete svoje kolege – učinite to samo ukoliko ste 100 odsto sigurni da nećete biti pogrešno shvaćeni.

Vaga

Izgubite li hladnokrvnost krajem jula možete biti sigurni da tek otvarate vrata za probleme na radnom mestu. Zato ciklus započnite tako što ćete najpre načiniti nekoliko koraka unazad, duboko udahnuti i pripremiti se za sve moguće probleme tehničke prirode. Do 6. je čitava situacija uspešno rešena i umesto na tehničke poteškoće do sredine meseca se koncentrišete na rešavanje međuljudskih odnosa.

Od 10. tragate i za novim svežim idejama kojima biste razbili svoju dnevnu rutinu. Pred vama je gomila ideja koje su već na prvi pogled sasvim jednostavne za realizaciju, te započnite odmah sa onim jednostavnijim, a komplikovanijim se možete baviti lagano od 22. Strahujete li od rizika koji mogu doneti promene u poslovanju? Da li vas to možda zadržava na putu ka uspehu? Rasporedite nove obaveze kolegama i pripremite se za nove pobede.

Škorpion

Avgust je mesec tokom koga vam se sreća smeši i trebalo bi ga maksimalno iskoristiti. Stoga uvedite u igru neke talente o kojima do sada niste govorili svojim nadređenima, zauzmite siguran stav i dajte sve od sebe. Privlačite pažnju svih kolega i čak je sigurno da ćete impresionirati svoje šefove. Oko 7. budite otvoreni za ideje kolega, čak i ako osetite otpor u prvi mah – obuzdajte se i prihvatite ponuđene opcije.

Druga polovina meseca je nešto rizičnija za odnose sa nadređenima, a na vama je da ponovo pokažete kakve diplomatske sklonosti vas krase. Poslednjih dana avgusta ne upuštajte se u romansu sa pridošlicom na radnom mestu – možda će na prvi pogled sve izgledati slatko, ali je moguće da vam ubrzo ova afera zagorča život.

Strelac

Ukoliko osećate umor i iscrpljenost prve nedelje avgusta možda je potrebno da razmislite o tome da uvedete malo više vremena za san. Pozabavite se i aktivnom relaksacijom u prirodi, i naravno, podsetite se koncepta pravilne ishrane. Da, to su ipak veoma značajni činioci vaše karijere – na kraju krajeva, ukoliko ste neispavani, bez energije i volje za radom nećete ni obaviti kvalitetno svoj posao, zar ne?

Oko 7. avgusta deluje da imate bezbroj obaveza ali ne strahujte, u naredna dva dana ćete sve to obaviti bez većih poteškoća. Već 14. imate sjajan razlog da se osećate ponovo vedro i raspoloženo, jer sreća je ponovo na vašoj strani. Dobijate pohvale od kolega i saradnika i shvatate da ste zaista postali značajan činilac u postojećem radnom okruženju. Početkom poslednje nedelje svesni ste fantastičnog razvoja situacije i već uživate u novim planovima za naredni mesec.

Jarac

Radujete se što možete pomoći kolegama koji su pretrpani zadacima poslednjih dana jula. To je uglavnom ispravan stav, a sada je to i jedini put kojim možete krenuti, jer će se samo uz vašu pomoć projekat uspešno i privesti kraju. Ipak, budite obazrivi da vas ne zloupotrebe – potrebno je da i kolege obavljaju svoj deo zadatka. Ova koordinacija će zapravo i biti osnovna tema avgusta – kako da pokažete izvesnu naklonost i zaštitnički stav, a da pritom ne budete zloupotrebljeni?

Do 5. ćete ozbiljno razmatrati ova pitanja, a potom krećete u realizaciju svoje strategije. Pre svega, obavite konsultacije sa šefovima u vezi sa planovima, a zatim iznesite saradnicima šta od njih želite. Dani od 13. do 17. su odlični za planiranje novih aktivnosti, a 19. ćete se setiti prijatelja koji poseduje kakav specifičan talenat, neophodan za realizaciju planiranog projekta. Do 25. sve teče glatko, ali nemojte se opustiti i zapustiti svoj deo obaveza.

Vodolija

Prvih dana avgusta ste puni energije i spremni za specifične odnose koji postaju očigledni 7. – svima izgleda da je na pomolu nova afera, samo vi još uvek negirate očigledna osećanja prema osobi iz radnog okruženja.

Interval od 10. do 14. donosi i iznenadnu promenu u vlasničkoj strukturi – iskoristite smetenost kolega kako biste dobili ono što želite. Za skromne Vodolije to podrazumeva malo bolju poziciju koja će im omogućiti više slobodnog vremena na radnom mestu i prostor da samostalno odlučuju. Upoznajete nove ljude i stvarate značajne poslovne kontakte koji će vam biti od koristi, skoncentrišite se na komunikaciju koja je vaš najbitniji adut.

Krajem meseca dobijate nekoliko avangardnih ideja, ne dozvolite da vaša urođena rasejanost i nestalnost ugroze realizaciju, koja će vam doneti pozitivne bodove u budućnosti.

Ribe

Ovaj letnji period je za vas doneo gomilu besprekornih ideja i savršenu energiju za rad. Osećate se fantastično, svoju asistenciju nudite kolegama i sve funkcioniše sjajno zahvaljujući vašem radnom elanu. Do 10. avgusta ćete u to ime primiti brojne pohvale. Ipak, u drugoj polovini meseca osećate potrebu da se povučete sa pozornice i budete nešto analitičniji, kao i da se više fokusirate na detalje.

Od 17. do 21. budite jako pažljivi pri radu sa značajnim dokumentima koji prolaze kroz vaše ruke. Pažljivo razmotrite sve što se odnosi na vaše obaveze i odgovornosti, jer je u jeku period rizičnih dana. Krajem meseca ste ponovo u top formi – osvrnite se oko sebe, ovaj kvalitetan i ležeran stil rada možete pokazati kad god to poželite.

Podelite ovaj tekst: