Šta kažu zvezde za biznis u maju 2007. godine

Ovan

Od 16. maja napokon osećate dugo očekivani priliv energije, tokom koga će vam se otvoriti vrata ka nečemu sasvim novom u oblasti karijere. Spremni ste za izazove i voljni da stvorite nove osnove za uspon na poslovnom planu. U početku ćete biti pomalo nezadovoljni novom rutinom, i nešto teže ćete se uklopiti sa novim kolegama, ali to je samo odraz vaše individualističke prirode.

Prva polovina maja je povoljna za ulaganja u privatan posao ili kupoprodaju nekretnina. Takođe, dosta novca ćete uložiti opremajući dom, sa željom da svoj prostor za odmor učinite što prijatnijim mestom.

Bik

Situacija na polju finansija počinje da vas zabrinjava. Iako je prethodni mesec doneo očekivane rezultate, i te povoljne tendencije se nastavljaju, rashodi uzimaju sve više maha, pa vam se čini da novca nikada nije dovoljno. On jednostavno klizi kroz vaše prste, naročito u periodu od 27. aprila do 4. maja. Naporan rad i dobra koncentracija pomoći će vam da odagnate mračne misli, i povesti vas ka željenom cilju.

Neko će želeti da kontroliše vaše dosadašnje rezultate od 1. do 8. maja, te je potrebno da pokažete da ste u stanju da zrelo prihvatite kritiku.

Blizanci

Od 27. aprila do 2. maja razmatraćete dosadašnje finansijske rezultate te vas nezadovoljstvo ponovo podseća na mogućnost promene. Zaboravite na prošlost i posegnite ka boljem sutra. Možda ćete izgubiti nešto dosadašnje sigurnosti, ali ćete ovog puta pregovarati o nešto višoj plati, i mogućnostima za napredovanje.

Prijatelj iz daleka vam šalje povoljne vesti. Pozajmljeni novac će vam biti vraćen 15. ili 16. maja, a ukoliko to ne pokrije vaše rashode, očekujte dobitak od 19. do 22. maja.

Rak

Nakon kraćeg perioda pesimizma vaš sjajan duh se vraća od 13. maja, te ste ponovo u stvaralačkom zanosu. Vaši talenti i veštine će ponovo doći do izražaja, što će biti povoljno ocenjeno, i može doneti adekvatan finansijski napredak. Nekome iz radnog okruženja vaš entuzijazam će čak zasmetati, zato sredinom maja budite spremni na manja ometanja.

Ipak, pokušaj da vas sputaju na putu ka uspehu sada neće omesti vaše raspoloženje. Zahvaljujući dobroj podršci prijatelja i nadređenih osećaćete se skoro – nepobedivo.

Lav

Snovi o uspehu se još uvek neće u potpunosti ostvariti, ali ste sigurno na dobrom putu da ih realizujete, i krajem aprila i prve nedelje maja već ste zakoračili ka tom cilju. Vaše finansije su sada u prilično dobrom stanju, čak se i period rashoda bliži kraju.

Uspeli ste da izgradite poseban odnos sa nadređenima, pa ste tokom prve polovine maja u prilici da na njih utičete više nego drugi saradnici. Ipak, vi ste dokazali da ste u stanju da vredno radite.

Devica

Promišljene Device su zbog impulsivnih reakcija imale brojne neugodne situacije u prošlosti, ali sada nije trenutak da se sećaju toga. Čak bi bilo sjajno da se načas otarasite tih loših sećanja i ponovo poverujete u sjajnu priliku koja je pred vama, jer je period od 10. do 18. maja izuzetno povoljan. Pažljivo planirajte svoje vreme, jer ćete biti u prilici da na sebe preuzmete previše obaveza.

Finansijska situacija je u usponu te je obavezno iskoristite. Možete razmatrati da zatražite povišicu, ili da se pozabavite dodatnim poslom. Rizičan period za finansije je od 27. aprila do 1. maja – sa sobom ponesite samo neophodnu svotu novca i pripazite se rizičnih ulaganja.

Vaga

Brojne pohvale će doneti osmeh na vaše lice do te mere da ćete čak i na malobrojne kritike kolega, poslednjih dana aprila, reagovati prilično nezainteresovano, što nimalo ne liči na vas.

Iako ste svesni da ste već maksimalno usavršili svoje znanje, nedostaje osećaj da ste bilo kako napredovali. Zato tragate za poslom koji bi vam pružio priliku za dugoročni napredak i obezbedio novi izazov. Maj je sjajan za opciju profesionalnog usavršavanja ili putovanje u inostranstvo.

Škorpion

Planete vam obezbeđuju dosta energije koja će vam biti neophodna u zahtevnim radnim zadacima koji slede prvih dana maja. Primorani ste da načinite određene kompromise kako biste se uskladili sa planovima nadređenih, što vam teško polazi za rukom. Zauzvrat, njihova naklonjenost će biti očigledna u drugoj polovini maja.

Pronalazite način da svoju monotonu rutinu učinite nešto interesantnijom, upuštajući se u koordiniranje projekta koji je u završnoj fazi planiranja. Pripazite se lakoverja – vaše tajne nemojte olako odavati nepouzdanim ljudima.

Strelac

Što se tiče finansijske situacije sreća nije baš na vašoj strani – zato budite oprezni sa ulaganjima u intervalu od 8. do 18. maja. Procenite pažljivo sve ponuđene opcije i ne upuštajte se u rizične poslove.

Osećate da zadugo nećete biti zadovoljni, ukoliko ostanete na istom radnom mestu, i sada vam više nego ikada, ideja o privatnom poslu zvuči sjajno. Sigurno biste imali uspeha u svemu što započnete u ovom periodu, te nemojte propustiti da pokrenete neki od projekata koji čekaju.

Jarac

Nešto vedrija situacija na radnom mestu poboljšaće i vaše raspoloženje, poslednjih dana aprila. Prva nedelja maja donosi pregršt novih ideja, i planirate da u potpunosti reorganizujete svoje poslovanje. Koliko se to dopada nadređenima – toliko nije popularno među kolegama, pa ćete u drugoj polovini maja biti u poziciji da vas neko namerno ignoriše.

Sprovedite svoje ideje u delo, a potom podsetite nadređene na svoj učinak i dobre poslovne reference.

Vodolija

Poslednja nedelja aprila zatiče vas u prilično lošem raspoloženju. Stres i umor izazivaju neraspoloženje, i često ste u prilici da podsetite kolege na svoju buntovnu prirodu.

Koji su, zapravo, vaši poslovni ciljevi za budućnost? Postaje sve očiglednije da želite mnogo više, a sami ste prilično nesigurni u to kuda bi, zapravo, trebalo da krenete. Jedno je sigurno – nećete se osećati potpuno ispunjeni ukoliko ne prihvatite izazov koji je pred vama. Pokušajte da razmišljate dugoročno i da svoje ideje kombinujete sa planovima za budućnost.

Ribe

Poslednji dani aprila mogu vas podsetiti na nerazumevanje od strane nadređenih, ali se situacija značajno menja već prve nedelje maja. Svoje dragoceno vreme nemojte trošiti na brige već potisnite pesimizam, koji može biti vrlo poguban po vašu kreativnu prirodu. U misli uvedite red, prepustite se novim idejama i verujte, planirajte unapred.

Novčana situacija možda ne izgleda sjajno – pretrpela je mnoge promene u prethodnom periodu. Zato je zgodno da naučite da se ne oslanjate na jedan izvor prihoda i izbegavate hirovite odlaske u šoping.

Izbegavajte konfrontaciju sa saradnicima od 8. do 13. maja.

Podelite ovaj tekst: