Aleksander Šperl: Ekskluzivno pravo za svaki novi proizvod

U 2007. godini investirali smo 99,4 miliona evra u izgradnju sopstvene mreže i u sisteme i zaposlili 445 lokalnih stručnjaka. U prvim godinama poslovanja investiraćemo ukupno do 250 miliona evra, a sada možemo da u Srbiju uvedemo bilo koji globalni proizvod iz Vodafonovog portfolija

Aleksander Šperl

Vodafon je izabrao Vip mobile kao svog ekskluzivnog partnera zbog naših visokih standarda kvaliteta, kao i zbog činjenice da je Vip mobile deo Mobilkom Austrija grupe, koja je Vodafonov strateški partner još od 2003. godine i koja je poznata kao lider u inovacijama. Činjenica da je Vodafon izabrao Vip mobile predstavlja veliki kompliment za ovo tržište, kao i jasnu potvrdu njegovog potencijala. Korisnici usluga Vipa su sada deo Vodafonove globalne zajednice, koja trenutno broji više od 520 miliona korisnika širom sveta, u 66 zemalja na pet kontinenata.

Ovako je Aleksander Šperl, predsednik Upravnog odbora Vip mobile, prokomentarisao razloge zbog kojih je nedavno došlo do strateškog povezivanja vodeće međunarodne grupacije iz oblasti mobilnih komunikacija – Vodafona – sa kompanijom Vip mobile u Srbiji. U intervjuu za Magazin Biznis, gospodin Šperl govori o prednostima tog partnerstva i o dosadašnjim iskustvima u radu na srpskom tržištu.

Koja će vrsta novih proizvoda biti ponuđena posle povezivanja Vodafona i Vip mobile? Koje će biti prednosti ove saradnje za vaše korisnike u Srbiji?

– Zahvaljujući ovom ekskluzivnom partnerstvu, Vipovi korisnici će imati pristup Vodafonovim jedinstvenim globalnim proizvodima i uslugama, zatim ekskluzivnim telefonima koji će biti dostupni samo u Vipu, kao i Vodafonovoj međunarodnoj roming mreži.

Koraci u dobrom smeru
Koje je mesto Srbije po stepenu razvijenosti mobilnih komunikacija u odnosu na druge države u regionu, Hrvatsku, Sloveniju, Bugarsku, Rumuniju? Šta je još neophodno učiniti da Vip u našoj zemlji poveća broj korisnika i proširi mrežu?

– Srbija je na pravom putu da dostigne isti stepen razvijenosti mobilnih komunikacija koje su dostigle druge zemlje u regionu. Vrlo je bitno postaviti jasne okvire poslovanja, kao što je regulatorno okruženje. Srbija je učinila prve korake u tom smeru – što je potvrđeno činjenicom da je država dozvolila uvođenje trećeg mobilnog operatera. Bez svake sumnje, to ide u korist potrošača koji sada imaju veći izbor. Nadamo se da će uslediti naredni koraci, u cilju usklađivanja uslova poslovanja u Srbiji sa najboljim primerima iz prakse u okviru Evropske unije. Ovo je, takođe, neophodno kao osnova za dalja ulaganja, koja će dovesti do višeg nivoa pružanja usluga, kao i do poboljšanja kvaliteta poslovanja – ocenio je Šperl.

Ilustracije radi, Vipovi korisnici sada među prvima u svetu mogu da kupe telefon “vodafon” 526, ultratanak model sa kamerom, po ceni od 1 dinara u okviru određene tarife. Naravno, ovo je tek početak, biće još mnogo povoljnosti koje naša saradnja sa Vodafonom donosi.

Opširnije u štampanom izdanju 

Podelite ovaj tekst: