Ameriken ekspres VIP koktel


Povodom početka izdavanja American Express kreditnih kartica na domaćem tržištu, u ponedeljak, 29. maja 2006. godine, Banca Intesa Beograd je organizovala koktel za VIP zvanice u svečanoj sali Doma garde na Topčideru. Zvanični deo prijema otpočeo je poznatom melodijom „O sole mio” hora Obilić AKUD Branko Krsmanović kojim je dirigovala Darinka Matić-Marović, a prisutne su pozdravili Draginja Đurić, generalni direktor Banca Intesa, i potpredsednik American Expressa Vil Štredvik. Prijemu su prisustvovale mnogobrojne zvanice iz sveta umetnosti, biznisa i politike, predstavnici više ambasada, medija i klijenata banke, potencijalnih korisnika ovih kartica: Sanja Papić, Sandra ex Models, Mirjana Bobić-Mojisilović, Irena Mišović, Olja Ivanjicki, glumica Jelena Blečić, Nebojša Bradić, Neša Klik, kao i top menadžment Delta Holdinga, a najsrećniji od oko 400 prisutnih gostiju su u nagradnoj igri dobili vredne nagrade – AC Milan loptu sa potpisima igrača, dresove Ševčenka i Kaka sa potpisima igrača AC Milana i karte za koncert Erosa Ramacotija.

Imitirajući momka iz American Express spota, sa ruksakom na leđima, maramom na glavi i gitarom u rukama, u masu elegantno obučenih zvanica umešao se Prljavi Inspektor Blaža. Zvanicama, koje je Blažina pojava nasmejala, nije bilo baš najjasnije o čemu je reč sve dok čuveni inspektor prisutnima nije objasnio da je „pronašao” nečiju American Express Gold karticu, što mu je i omogućilo da prisustvuje prijemu. Navodno izgubljena zlatna kartica je uz pomoć voditelja „vraćena” pravom vlasniku, Danilu Ikodinoviću, najboljem igraču naše vaterpolo reprezentacije, čime je „zlatni” Dača postao prvi zvanični korisnik Banca Intesa American Express Gold kreditne kartice u Srbiji.

R.M.B.
 
Najsavremeniji MasterCard u Beogradu

Banca Intesa Beograd obeležila je 7. juna četiri godine izdavanja platnih kartica u Srbiji i to brenda MasterCard, na veoma originalan način: uručivanjem novog, savremenijeg modela ove kartice gospodinu Havijeru Perezu, predsedniku MasterCard Europe, na prigodnoj svečanosti koja je priređena u salonu Narodnog pozorišta u Beogradu.

Reč je o kartici urađenoj u najsavremenijoj čip tehnologiji i modernog dizajna – providna plastika, sa zaobljenim uglom, koju Banca Intesa Beograd počinje prva da izdaje u regionu centralne i istočne Evrope. Ovoj svečanosti prisustvovali su i Draginja Đurić, generalni direktor Banca Intesa Beograd, Manuel Alekse, potpredsednik MasterCard Europe, i Dejan Tešić, direktor odeljenja za stanovništvo u Banca Intesa.

Ova banka je u Srbiji do sada izdala oko 800.000 platnih kartica, od kojih je oko 670.000 upravo MasterCard. Više od 90 odsto prometa ovim karticama u Srbiji obavlja se karticama koje je izdala Banca Intesa.

 

Podelite ovaj tekst: