Deloitte-ov 12. godišnji Izveštaj o tehnološkim trendovima otkriva kako su se privredna društva prilagodila fluktuacijama, ubrzala digitalnu transformaciju i izašla kao otporna

Izveštaj o tehnološkim trendovima za 2021. godinu istražuje dalekosežan uticaj pandemije na tehnologiju i strategiju preduzeća

Prema Deloitte-ovom 12. godišnjem izveštaju o tehnološkim trendovima, organizacije ubrzavaju digitalnu transformaciju, ne samo da bi svoje poslovanje učinile prilagodlјivijim i efikasnijim, već i da bi odgovorile na jake oscilacije u potražnji i očekivanjima potrošača.

Za organizacije koje se bore sa tektonskim promenama u 2020. godini, ovogodišnji Izveštaj o tehnološkim trendovima nudi raspravu o mogućnostima, strategijama i tehnologijama koje će podstaći poverenje u novo planiranje i primenu u narednih 18 do 24 meseca. Budućnost koja će ih sustići će se znatno razlikovati od situacije u januaru 2020. godine. Međutim, kako je navedeno u ovogodišnjem Izveštaju, lideri informacionih tehnologija već smišlјaju plan za bolјe sutra.

Trendovi koje primećuje Deloitte odnose se na budućnost radnog mesta, industrijalizaciju inicijativa za veštačku inteligenciju, unapređenje klјučnih procesa i aktivnosti i tehnologiju koja podržava različitost, jednakost i inkluzivnost.

Devet trendova ispitivanih u izveštaju podelјeno je u tri osnovne kategorije:

Srce preduzeća: Projektovana strategija; Revitalizacija osnovnih aktivnosti; i (Bez)lanca insporuke usmerene su na koherentnost organizacione i tehnološke strategije. Ove komponente su složene, ali takođe klјučne za uspeh i moraju se međusobno podržavati.

Bolјe sveobuhvatno iskustvo: Iskustvo prilagođeno milijardama korisnika: Digitalno se susreće sa fizičkim i Ponovno pokretanje digitalnog radnog mesta nudi pogled na dve strane istog novog novčića za potrošače, zaposlene i zainteresovane strane: kako bolјe kombinovati budućnost digitalnih i fizičkih iskustava da bi se postigla veća vrednost? Tehnologija za postizanje različitosti, jednakosti i inkluzivnosti: Alati za jednakost dotiču se sve složenijih alata za podršku raznolikosti, jednakosti i inkluzivnosti organizacije tokom životnog ciklusa talenata, koji pokreću inovacije.

Podaci: Umeće mogućeg:Privredna društva se približavaju automatizaciji i mašinskom odlučivanju, a lјudske karakteristike mogu se proporcionalno povećavati.
Postupci mašinskog učenja: industrijalizovana veštačka inteligencija; Revolucija mašinskih podataka:

Mašinsko hranjenje; i Potpuno nepoverenje: Nikad ne podrazumevajte, uvek proverite su tri posebne mogućnosti za privredna društva koje omogućavaju postizanje veće vrednosti industrijalizacijom i automatizacijom.

„Tema izveštaja je otpornost, pošto nam je prethodna godina donela brojne izazove na svetskom nivou kako za pojedince, tako i za privredna društva i druge organizacije. Međutim, teška vremena imaju običaj da iznedre najbolјe u nama, a mi smo imali priliku da vidimo brojne inspirativne primere brzog prilagođavanja i savladavanja, činilo se, nepremostivih prepreka“, rekao je Filip Kovačević, direktor u Sektoru za poreski konsalting, regionalni lider Deloitte-ovog tima za poresku tehnologiju i Digital programa u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

“Sa druge strane, pandemija je dodatno ubrzala već galopirajući proces digitalizacije i primorala nas da postanemo agilniji i brži u odgovoru na izazov nego što smo mislili da je moguće. Ovaj pomak je u najmanju ruku bio neprijatan, ali je pokrenuo važne promene koje su tu da ostanu, a mi zbog toga verujemo da će sutra biti bolјe nego juče“, komentariše Filip.

Podelite ovaj tekst: