КОЛИКО СЕ КОРИСТЕ ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ У ОСИГУРАЊУ: Дигитална (р)еволуција у осигурању

Примена ИТ технологија у сектору осигурања одавно није избор, већ потреба. Свесне неминовности, осигуравајуће куће у Србији увелико уводе ИТ новитете у своје пословање, а већ постоје веб продавнице и мобилне апликације, као и могућност да клијенти онлајн плате производ или услугу.

Пише: Данијела Нишавић

Дигитална трансформација је постала део стратегије, а не пуки потез тимова ИТ ентузијаста. Напредне технологије унапређују одлучивање и продуктивност осигуравача, смањују трошкове, а упоредо са тим и осигураници имају користи – брже долазе до производа и услуге, које су и иновативније.

Компаније које су још пре неколико година биле међу првима у спровођењу иновација, бележе озбиљно повећање премије осигурања остварених преко онлајн канала продаје. И тако су испред конкуренције и још ближе клијентима. Оне су иноватори, претходнице неизбежних промена и у начину пословања, али и у понуди.

Велики корак, осим појединачних активности осигуравајућих кућа, учинило је у септембру Удружење осигуравача Србије и Министарство унутрашњих послова који су покренули систем за дигитално преузимање Записника о увиђају саобраћајних незгода и пратеће документације, без одласка у МУП. Тако је убрзана процедура прикупљања документације која је неопходна за накнаду штете и максимално скраћено време потребно за исплату штете.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  •  
  • АНАЛИЗА НАРОДНЕ БАНКЕ СРБИЈЕ О СРПСКОМ ТРЖИШТУ ОСИГУРАЊА: Уз дигитализацију важна је и сајбер заштита
  • КЛИЈЕНТИ ЂЕНЕРАЛИ ОСИГУРАЊА СВЕ ВИШЕ КОРИСТЕ ВЕБ ПРОДАВНИЦУ И МОБИЛНЕ АПЛИКАЦИЈЕ: У дигитализацији пословања тек нам предстоје изазови
  • СВЕТЛАНА СМИЉАНИЋ, ЧЛАН ИО ВИНЕР ШТЕДИШЕ ОСИГУРАЊА: ИТ повећава нашу ефикасност
  • САВА ОСИГУРАЊЕ: БЕСПАПИРНО ПОСЛОВАЊЕ У ПОСЛОВИМА ЛИКВИДАЦИЈЕ И ПРОЦЕНЕ ШТЕТА: Пронашли смо добар модел управљања документима
  • Следећи број Економетра излази 4. децембра 2018.
Podelite ovaj tekst: