Gorenje Home uspešno okončalo pregovore sa Emotionom – početak proizvodnje u Zaječaru tokom juna

Kompanija Gorenje Home uspešno je okončala pregovore sa nemačkim Emotionom, dugogodišnjim kupcem sanitarnih uređaja zaječarske fabrike, koji u junu počinje sopstvenu proizvodnju u pogonima ove fabrike.

Proizvodi Gorenje home Zaječar, ugaona sudopera

Na osnovu potpisanog ugovora Emotion će u Zaječaru iznajmljivati prostor od oko 7.000 m2 i nastaviti da proizvodi sanitarne uređaje koji su bili deo portfolija fabrike i u prethodnom periodu. U pogonima novoosnovane kompanije Emotion Home Srbija posao će naći 80 radnika.

»Za nas je veoma značajno što smo uspešno i na vreme okončali pregovore o zakupu dela kapaciteta, tako da prekida u proizvodnji praktično neće biti. Emotion je kupac sa kojim dugo godina imamo uspešnu saradnju, i sigurni smo da će oni ovde naći kvalitetan kadar. Gorenje Home nastavlja da aktivno traži rešenje za stavljanje u funkciju ostatka lokacije od oko 10.000 m2.« saopšteno je iz Gorenja Home.

Menadžment Gorenja je ranije ovog meseca obavestio javnost o okončanju proizvodnih operacija u zaječarskoj fabrici koja je duže vreme poslovala sa značajnim gubicima i pored investicije od preko 10 miliona evra uloženih u nju u prethodnih devet godina.

Podelite ovaj tekst: