Imlek uložio pola miliona evra u opremu

Kompanija Imlek uložila je pola miliona evra u kupovinu opremu za skladištenje i očuvanje kvaliteta sirovog mleka sa namerom da unapredi poslovanje svojih kooperanata.

imlek-logoNabavljene su laktofrize za velike farme, čija zapremina iznosi 10.000 litara, laktofrize kapaciteta 6.000, 4.000, 3.000 i 1.000 litara i najmanje sa 200 litara zapremine za male proizvođače mleka. Rashladna oprema će omogućiti efikasnije održanje kvaliteta sirovog mleka i u velikoj meri olakšati i unaprediti celokupan proces proizvodnje Imlekovih mlečnih proizvoda prepoznatljivih po vrhunskom kvalitetu.

„Imlek posluje u skladu saevropskim standardima čiji strogi kriterijumi ukazuju na neophodnost upotrebe najsavremenijihlaktofriza u proizvodnji kvalitetnog i bakteriološki ispravnog mleka.

Partnerski odnosi sa farmerima, edukacije, novčane pozajmnice i podrška u vidu instaliranja mlekarske opreme, kao i značajne investicije koje Imlek kontinuirano ulaže u inovaciju proizvodnje i prerade mleka predstavljaju još jednu potvrdu reputacije regionalnog lidera mlečne industrije“, izjavio je Darko Samardžija, direktor proizvodnih operacija kompanije Imlek.

Podelite ovaj tekst: