НАГРАДА НИШКОМ МЕНТОРУ ИВАНУ МИХАЈЛОВИЋУ: Како је примењен кајзен у фабрици намештаја

Фирма „Ергомејд“, у којој је спроведена напредна јапанска методологија и филозофија о континуираном побољшању пословања „корак по корак“, има преко сто запослених и скоро целокупну производњу извози. Јапански експерти обучавају наше менторе а онда они то знање примењују у српским фирмама

Иван Михајловић

Иван Михајловић, менаџер Сектора за развој економије и људских ресурса Регионалне развојне агенције „Југ“ у Нишу, добио је другу награду за менторски рад у прошлој години. Прво место припало је Љиљани Марковић из Београда, док је треће место заузео Бобан Костадиновић из Зајечара. Најбоље међу собом бирају сами ментори из свих шеснаест акредитованих регионалних развојних агенција на подручју Србије, али своје мишљење о њиховом раду дају и Републичка развојна агенција и консултанти Јапанске агенције за међународну сарадњу (JICA), који заједнички реализују пројекат менторинга.

Сектор којим руководи Иван Михајловић пружа финансијску и нефинансијску подршку малим и средњим предузећима и предузетницима, сарађује са страним инвеститорима и бави се свим оним што се тиче развоја економије, а у чему, иначе, развојна агенција може да помогне. Финансијска подршка се реализује преко националних програма подршке Развојне агенције Србије и Министарства привреде који се пласирају преко акредитоване регионалне развојне агенције. Нефинансијска подршка укључује више елемената, пре свега стандардизовани сет услуга који спроводе развојне агенције: давање информација, промоције јавних позива и предузетништва, обуке. Постоји чак једанаест различитих обука за мала и средња предузећа. Једна од стандардизованих услуга од пре две године јесте и менторниг. Управо за такву услугу је награђен Иван Михајловић.

Конкретно, он је постигао успех на имплементирању напредне услуге кајзен у нишкој фабрици за производњу намештаја „Ергомејд“, која је готово стопроцентно извозно оријентисана. Кајзен подразумева унапређење неког сектора у фирми, а у конкретном случају он је са радницима радио на унапређењу производног процеса.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Процена штета путем апликације
  • Подршка развоју пољопривреде
  • Нови кампус Интернационалне школе у Београду
  • Бритaнци зaинтeрeсoвaни зa улaгaњa у Србиjи
  • EНTOНИ J. MEJO И НATAН НOИРA: ЊИХOВO ВРEME (2): Како су прeдузeтници постали мaгoви мaркeтингa
  • Следећи број Економетра излази 3. јула 2018.
Podelite ovaj tekst: