LJILJANA RADOSAVLJEVIĆ: Primenili smo najbolje komunikacijske prakse

Već tačno godinu dana poslujemo u okolnostima izmenjene tržišne realnosti. Ta godina koja je sada iza nas, donela je veliku transformaciju biznisa, ali i značajnu promenu u komunikaciji i sa internim i sa eksternim javnostima.

Ljiljana Radosavljević

Zahvaljujući snazi i podršci globalne kompanije PepsiCo, u okviru koje poslujemo već trinaest godina, najbolje komunikacijske prakse primenjene su i na tržištima Zapadnog Balkana. Fokus je stavljen na bezbedne i sigurne uslove za rad, kao i na podršku koju smo našim zaposlenima pružali u teškim trenucima. Naši napori su bili usmereni na osnaživanje i motivisanje zaposlenih, redovno informisanje o pravilnicima neophodnih preventivnih mera, ali smo podjednako brinuli i o njihovom mentalnom zdravlju, s obzirom na to da smo već dugo u neobičnim životnim i poslovnim okolnostima, koje na različite načine pogađaju svakog od nas. Važno je da istaknemo da su ne samo sva radna mesta očuvana, nego su otvorena i nova, a stabilnost u poslovanju bila je važna ključna poruka.

Kada je reč o eksternoj javnosti i komunikaciji sa njom, želeli smo da budemo i podrška i odgovoran korporativni građanin, pa smo lokalnoj zajednici značajno i robno i novčano donirali. U saradnji sa fondacijama i kroz brojne donatorske akcije, obezbedili smo pomoć u iznosu većem od 200.000 dolara, onima kojima je bila najpotrebnija. I dalje smo u redovnom kontaktu sa institucijama i nevladinim organizacijama i trudimo se da uvek kada to možemo odgovorimo na potrebe zajednice u kojoj poslujemo.

Kako epidemija još uvek traje, nakon globalne COVID-19 krize briga o načinu života i zdravlju će i dalje biti na veoma visokom nivou i zahtevaće se i specifične forme proizvoda, pakovanja i načina konzumacije, kao odgovor na novonastalu situaciju. Mi ćemo biti tu da se prilagodimo potrebama potrošača i da u skladu sa tim kreiramo i prodajnu strategiju i celokupan nastup na tržištu, koji će nastaviti tendenciju digitalne transformacije.

Podelite ovaj tekst: