NIS NAGRAĐUJE NAJBOLJE SRPSKE MATEMATIČARE

Matematička gimnazija 23. juna: Nagrađeni matematičari i predsednik Društva matematičara Srbije, prof.dr Miroslav Marić (levo)

Nagrađeni matematičari i predsednik Društva matematičara Srbije, prof.dr Miroslav Marić (levo)

U prostorijama Matematičke gimnazije u Beogradu održana je 23. juna svečana dodela medalja i diploma za učesnike matematičkih i informatičkih olimpijada u organizaciji Društva matematičara Srbije, koje skoro deceniju podržava kompanija NIS u okviru programa „Energija znanja“. Pobednici ovogodišnje Srpske matematičke olimpijade predstavljaće Srbiju na 63. Međunarodnoj  matematičkoj  olimpijadi koja  će biti održana u julu, u Norveškoj. Na prošlogodišnjoj Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi ekipa Srbije osvojila je četiri medalje i jednu pohvalu.

Predsednik Društva matematičara Srbije, prof.dr Miroslav Marić čestitao je svim nagrađenim učenicima i dodao  da su oni najbolji matematičari koje ova zemlja ima:

„Želim da zahvalim Matematičkoj gimnaziji za veliki doprinos koji daje sprovođenju takmičenja i drugim aktivnostima Društva, kao i popularizaciji matematike i informatike uopšte, zatim kolegama iz svih škola u Srbiji u kojima se radi kvalitetno i brine o matematičarima, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na dugogodišnjoj podršci, društveno odgovornim kompanijama poput NIS-a, Majkrosoft razvojnog centra i drugih koji nas podržavaju, zatim državnim komisijama koje su vredno radile ove godine, kao i svih prethodnih. Čestitam još jednom svim nagrađenim učenicima i želim da naredne godine budu još uspešniji. Članovima reprezentacija Srbije koje očekuju međunarodna takmičenja želim da našu zemlju predstavljaju na najbolji mogući način“, istakao je Marić.

Direktorka Matematičke gimnazije u Beogradu, Mirjana Katić, zahvalila se svim prisutnima na pomoći koju pružaju da deca napreduju i postižu izvanredne rezultate:

„Zaista je velika čast i zadovoljstvo biti danas u ovoj prostoriji, jer su ovde najbolji učenici koje ova država ima, pravi ponos svojih porodica, svojih škola i svih nas. Ponosna sam što je veliki broj učenika koji su danas ovde iz Matematičke gimnazije. Hvala i mojim kolegama koji su uložili mnogo truda i rada. Našim takmičarskim ekipama želim veliki uspeh  i nadam se da će ovo leto biti u znaku vaših pobeda“, navela je Katić.

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zoran Kasalović, istakao je da je izuzetna privilegija prisustvovati u društvu najtalentovanijih i najuspešnijih učenika:

„Ponosni smo svi na vaše rezultate, pogotovo na vas koji ste predstavljali našu Srbiju na međunarodnim takmičenjima. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prepoznaje značaj takmičenja i svake godine ulaže sredstva kako bi omogućilo da, zajedno sa Društvom matematičara i ovde prisutnim donatorima, budete u prilici da postignete ove izuzetne rezultate. Drago mi je što su vaši trud, rad i zalaganje prepoznati kao mogućnost za razvoj naše zemlje. Celoživotno učenje je realnost, a znanje je moć, a kako je rekao Nelson Mandela, obrazovanje je najmoćnije oružje“, naveo je Kasalović.

Vadim Smirnov sa prvonagrađenom Ninom Šušić

Vadim Smirnov sa prvonagrađenom Ninom Šušić

U ime kompanije NIS, prisutnima se obratio Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a:

„Vodeći se našim sloganom „Budućnost na delu“, kompanija NIS veliku pažnju poklanja ulaganju u obrazovanje kao i podršku mladih i talentovanih pojedinaca koji i jesu okosnica budućeg razvoja našeg društva. Iz godine u godinu pratimo rad izvanrednih srpskih matematičara koji nižu značajne uspehe na svim nivoima takmičenja, a kompanija NIS će nastaviti da ih podržava jer smo uvereni da je ulaganje u znanje naša najbolja investicija“, istakao je Smirnov.

Podelite ovaj tekst:

Vesti

Kursna lista

15 godina sa vama

https://www.nirapress.com/wp-content/uploads/2016/01/biznis-magazin.jpg

BRANIMIR JOVANOVIĆ: Motori rasta u 2022. biće Kina, Amerika i EU

Inflacija je trenutno verovatno najveća nepoznanica u globalnoj ekonomiji. Početkom ove godine je po...

Read More

UVOD U BIZNIS: Varljiva 2022. godina, a i ostale

Sa koliko smo samo optimizma ulazili u 2021. godinu, ceo svet, pa i naš deo Evrope?! A tek mi?! Srbi...

Read More

DA LI SU SE DŽEK DORSI I TVITER RASTALI PRERANO ILI PREKASNO: Cvrkut o cvrkutu

Vest godine iz esnafa tehnoloških kompanija kojima je tokom minulih 12 meseci posvećivana pažnja već...

Read More
https://www.nirapress.com/wp-content/uploads/2016/01/ekonometar.jpg

ПРЕДУЗЕТНИЧКИ ИЗАЗОВИ ЧЕТИРИ ТУРИСТИЧКА ВОДИЧА: „Црна овца“ и 120 тона сладоледа

Пре шест година су Зоран Јевтовић и његова три пријатеља започели посао којим се никада раније нису...

Read More

УПОЗОРЕЊА КЛИМАТОЛОГА И УЛОГА СЕКТОРА МСП: Берлин као Рим, а Шпанија као Јужна Сахара?

Ситуација је критична – гласила је једна од порука професорке, климатолога Лучке Кајфеж Богатај са У...

Read More

БЕТА–КОРН: Најекономичнији огрев расте на њиви

Пелети од сламе све су популарније гориво међу потрошачима. Главне препреке већoj производњи овог ог...

Read More