NLB banka odobrila prvih 17 miliona evra iz Programa podrške privredi

Prvim klijentima NLB banke odobreno 17 miliona evra kredita iz programa kredita za finansiranje likvidnosti i obrtnih sredstava u skladu sa Uredbom o garantnoj šemi Vlade Republike Srbije

Interesovanje za kredite iz ovog programa je izuzetno veliko i banka je do danas primila zahteve za finansiranje u iznosu od 40 miliona evra. Najviše zahteva dolazi od klijenata koji se bave trgovinom, prerađivačkom industrijom i niskogradnjom, a  najveći deo tražnje iz segmenta malih i srednjih preduzeća.

„U proteklom periodu smo se svi zajedno suočili sa izuzetno teškim izazovima, radili smo u uslovima velike neizvesnosti i borili se iz dana u dan da sačuvamo zdravlje građana. Sada je vreme da radimo na tome da pomognemo privredi da što pre ponovo stane na noge i važno je da svako od nas preuzme svoj deo odgovornosti u ostvarivanju tog važnog zadatka. Borba za oživljavanje privrede je ujedno i borba za kvalitet života svih građana, a mi u finansijskom sektoru možemo i moramo da odigramo važnu ulogu u tome. Zato sam ponosan što smo u NLB banci uspeli da se u jako kratkom roku pripremimo za realizaciju kredita za podršku privredi i to pre svega onom njenom delu koji je posledice epidemije COVID-19 najviše i osetio – malom i srednjem biznisu”, rekao je Vlastimir Vuković, član Izvršnog odbora NLB banke.

U banci su se pripremili i za isplatu jednokratne pomoći građanima Srbije, a za mlade koji još uvek nisu imali saradnju sa bankama, pripremili su besplatni paket sa uključenim proizvodima i uslugama koji mogu da im koriste u svakodnevnom životu.

Vuković je istakao da su zdravstveni rizici i dalje prisutni i da je s tim u vezi prilikom obavljanja poslova sa bankom važno imati u vidu da su još uvek na snazi mere usmerene na zaštitu zdravlja klijenata i zaposlenih, uvedene tokom vanrednog stanja.

Podelite ovaj tekst: