Nova Dina kreditna kartica Komercijalne banke

Komercijalna banka promovisala je novi kartičarski proizvod – DinaCard kreditnu karticu sa najpovoljnijom kamatnom stopom od svih kreditnih kartica iz ponude banke, a koja će, kako je najavljeno, biti ozbiljan  konkurent potrošačkim kreditima

Promocija nacionalnog kartičarskog brenda

Zaštitno lice DinaCard kreditne kartice je atletičarka Ivana Španović, a osim nje, promociji su prisustvovali i guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković, ministar finansija Siniša Mali i predsednik Izvršnog odobra Komercijalne banke Vladimir Medan.

Vladimir Medan govoreći o novom proizvodu je objasnio da će ta kartica sa rokom otplate od 24 meseca i sa trenutno najpovoljnijom kamatnom stopom, biti konkurent potrošačkim kreditima.

“Ona će biti konkurent tim kreditima sa cenom koju smo ponudili i imaćemo je na rok od 24 meseca. Praktično ova koju smo imali na 12 meseci biće produžena za još godinu dana, tako da će klijenti naše banke jednostavnije i brže moći da dođu do sredstava kroz tu kreditnu karticu”, rekao je Medan.

Očekujemo da ćemo u prvih šest meseci sledeće godine zajedno sa NBS ući u Union pay sistem, istakao je Medan i dodao da je će na taj način biti omogućeno da Dina kartica postane opšteprihvaćena u 168 zemalja.

Osim toga, dodao je prvi čovek Komercijalne banke, uz taj model Dina kreditne kartice izdaje se i kartica putničkog zdravstvenog osigranja, koja zamenjuje standardnu polisu putničkog osiguranja.

Vladimir Medan kaže da je Komercijalna banka u svom dosadašjem radu izdala četiri vrste Dina kartice – običnu, kreditnu koja je do sada imala tri opcije na tri, šest i 12 meseci, ko-brend karticu i Dina biznis kard.

Prema njegovim rečima, Komercijalna banka u svom portfelju ima 350.000 Dina kartica, od kojih je, dodaje, 10.000 biznis kartica, koja je, podseća, promovisana pre godinu dana.

“Osim toga, ove godine unapredili smo poslovanje u svim segementima, povećali produktivnost svih zaposlenih, intenzivirano radili na osavremenjivanju same plastike naše kartice, sve naše kartice su čipovane pa je i njihova bezbednost povećana”, rekao je predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke i dodao da očekuje da će banka ovu godinu završiti sa profitom od 75 miliona evra, što je rekordni rezultat banke.

Jorgovanka Tabaković je kazala da građani Dina karticom mogu plaćati na portalu e-uprave, na internetu, u zemlji i inostranstvu, a moguće je i plaćanje na rate bez kamate kod malih trgovaca i u velikim trgovinskim lancima.

“Uskoro, kada se uključimo u Union pay sistem, građani će moći preko Komercijalne banke ili Banke Poštanske štedionice, ali i svih ostalih banaka koje budu deo tog sistema, karticu koristiti u 168 zemalja sveta”, najavila je Tabaković.

Prema njenim rečima, domaćom karticom mogu se pohvaliti Nemačka, Francuska, nordijske zemlje i još nekoliko onih koje se svrstavaju u red uspešnih, a u među takvima je, ističe guvernerka, i Srbija.

“Kao guverner ponosna sam što smo oživeli Dina karticu i što je Komercijalna banka u svoj uspeh ugradila i poslovanje sa Dina karticom čiji je operator NBS”, navela je Tabaković.

Siniša Mali je poželo građanima da što više koriste Dina karticu, ali i da na njoj imaju što više novca, dodajući da će država raditi na podizanju životnog standarda građana i u narednim godinama.

Podelite ovaj tekst: