POSLOVNI HOROSKOP: Biznis u julu i avgustu 2009. godine

Ovan

Vaša kreativnost će ovog meseca doći do potpunog izražaja i očekujte da vam u toku jula sve polazi za rukom. Period ulaska vladara vašeg znaka, Marsa, u znak Blizanaca od 13. jula iskoristite maksimalno. Do kraja jula evidentan je i značajan finansijski dobitak kao i poslovni uspeh. Ako planirate nešto novo da unosite u poslovanje ili da menjate nešto u dosadašnjem statusu, a da ne rizikujete da ćete izgubiti, jul je pravi trenutak.

Bik

Mesec jul će biti prepun akcije, ali je potreban maksimalan oprez. Imaćete dosta ponuda i puno ćete boraviti na putu, pa morate biti oprezni jer su moguće nevolje u saobraćaju sa zakonom i postoji mogućnost da vas neko prevari ili pokrade. Pazite šta potpisujete i kakve ugovore pravite. Sve što radite proverite više puta. Nakon 13. jula situacija postaje mnogo povoljnija i očekujte da ćete u tom periodu rešiti jedan vrlo važan problem, verovatno vezan za zakonodavstvo.

Blizanci

Loš period i dalje traje, ali u julu i početkom avgusta ulazite u mnogo lakšu i harmoničniju fazu. Oprez je i dalje potreban. Period od 18. jula će vam doneti izvesna pozitivna rešenja vezana za posao. Bićete i dalje pod velikim pritiskom i moguća su mnoga ograničenja, sudske zabrane ili sankcije. Pitanja vezana za kredite biće ovog meseca najviše zastupljena sa mogućim pozitivnim ishodom po vas, bez obzira na moguće pritiske i ograničenja.

Rak

Imate puno energije i puno volje i želje, ali vaša dobra volja bi mogla da nailazi na prepreke češće nego što očekujete. Očekujte mnogo zakulisnog i tajnog, kao i pojavu vrlo jakih, a tajnih neprijatelja sklonih da podmeću klipove u točkove. Budite promišljeni i ne reagujte impulsivno i jedino tako ćete izbeći moguće gubitke. Ne verujte baš svakom. Najpovoljniji period vam je prva polovina meseca, kada možete očekivati dobitke i rešavanje pitanja karijere.

Lav

Jedan dobar mesec je pred vama i konačno ćete imati otvorene povoljnosti koje morate maksimalno iskoristiti. Očekujte maksimalni poslovni i finansijski učinak tokom celog jula. Uspećete da svoju poslovnu situaciju stabilizujete i dovedete u red. Mnogi koji su bez zaposlenja mogli bi iskoristiti povoljan vetar da osnuju kvalitetan radni odnos ili poslovnu saradnju. Mnogima će se otvoriti i velike mogućnosti za honorarno zarađivanje. Oni koji pucaju na visoko mogu upravo ovog meseca očekivati da dođu do visokog položaja ili statusa.

Devica

Očekujte mnogo novina i novih dešavanja, ali i mnogo iznenađenja i mogućih šokantnih promena i dešavanja koja mogu da vas izbace iz ravnoteže. Puno podmetanja i svaljivanja krivice na vas neće vam previše prijati i često ćete se odlučivati na sukobe koji vas vode direktno u gubitak. Čuvajte se provokacija. Neki negativni aspekti donose poslovne i finansijske probleme. Iskoristite juli i početak avgusta za raščišćavanje, definisanje ili redefinisanje svih odnosa. Budite odlučni i direktni, ali ne i impulsivni i ishitreni i uspećete da ostvarite uspehe. U suprotnom, pretrpećete gubitke i biti na šteti.

Vaga

Ovo je povoljan mesec, iako septembarske vage imaju još nekih problema koji mogu rezultirati gubitkom posla ili većim administrativnim problemima. Ipak, jul je mesec koji će vam doneti i niz povoljnosti i moguć finansijsko-poslovni oporavak. Povoljni aspekti Venere, Marsa i Jupitera će vam sigurno povećati budžet i moguće obezbediti jedno lepo putovanje. Za poslove vezane za inostranstvo juli je idealan mesec i mnogi mogu očekivati nove aranžmane i kontakte. Izuzetan mesec za kupoprodaju nekretnina i za kredite, pa ga maksimalno iskoristite.

Škorpija

Situacija ovog meseca je dosta otežana, a uzrok je izvestan trošak ili problem vezan za imovinu ili kredit. Moraćete se potruditi da vratite ili izmirite dugove kako ne biste imali još više štete. Malo toga će vam ovog meseca polaziti za rukom, ali pomoć možete očekivati od bliske rodbine, pa se na njih potpuno oslonite i ne plašite se da otvoreno zatražite podršku i od nekog porodičnog prijatelja. Moguće je da ćete prodajom nekretnine rešiti mnoge probleme i izaći iz krize. Izbegavajte maksimalno konflikte.

Strelac

Nesigurni ste tokom jula, a razlog nesigurnosti je popriličan broj nejasnih i zapletenih odnosa, kao i moguće poslovanje u mutnim vodama kome niste skloni. Rasplinuli ste se na više strana i skoro se upleli kao u mrežu i ne znate više gde ste šta počeli i šta je prioritet. Situaciju morate raščistiti jednu po jednu, a za to će vam se tokom jula i avgusta pružiti prilika. Očekujte i moguće sukobe ili sudske pozive, ali i novčane dobitke. Ako rešavate da putujete, neka to bude prva polovina meseca.

Jarac

Biće sitnijih prepreka ili ograničenja tokom jula, ali vas ništa neće sprečiti da zamišljeno i ostvarite. Ne postoji prepreka koju nećete savladati maksimalno uspešno. Gotovo sigurno ćete tokom jula rešiti jedan sudsko-administrativni problem. Rešavaćete uspešno i stambena pitanja i ostvariti finansijsku dobit. Iako je letnji period, za vas to ne igra nikakvu ulogu i očekujte da ćete potpuno stabilizovati situaciju na poslovnom planu i obezbediti se za duži naredni period. Jul je neka vrsta stizanja na vrh i dobijanja zaslužene nagrade za uložene napore i trud. Slobodno se odlučite i za kredit.

Vodolija

Ako planirate da unosite novine u svoje poslovanje, menjate ga ili obnavljate, juli je pravi mesec za vas. Jul i avgust su izuzetno pozitivni na svim poljima i očekujte maksimalni učinak, kao i maksimalno dobre finansijske rezultate. Ako ste imali problema sa papirologijom ili nesporazuma oko ugovora ili sa saradnicima i kolegama biće izglađeni i moguće je da, ako ste nekom bili dužni ili ako su vama bili dužni, dugovi budu izmireni do kraja meseca. Očekujte potpisivanje važnog ugovora oko 13. jula. Druga polovina meseca će biti nešto nestabilnija, ali taj period iskoristite za godišnji odmor.

Ribe

Bez obzira na loš upliv Venere i Marsa kao i Saturna, koji će dosta uticati na vašu lošiju finansijsku situaciju i na moguće greške u komunikaciji i ishitrene poteze, vama ovog meseca neće nedostajati novca i neće vam novac biti osnovni kriterijum za uspešnost. Dobitak koji vam sleduje omogućiće vam da realizujete dosta planova vezanih za kuću, porodicu, stambena pitanja i nekretnine. Veoma značajan period kada možete da očekujete dobre vesti i dobar ugovor ili dogovor jeste kraj jula i početak avgusta. Morate biti brzi, praktični i racionalni jer tada sigurno uspevate.

 

Podelite ovaj tekst: