Rio Tinto podržao borbu protiv pandemije u Beogradu i Loznici sa 40.000 evra

Uokviru šireg plana saradnje sa lokalnom zajednicom, kompanija Rio Tinto izdvojila je 40.000 evra da pomogne napore građana i Vlade Srbije, u borbi protiv širenja pandemije COVID-19

Od ukupnog iznosa donacije, 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti je donirano Crvenom krstu u Loznici, a 20.000 evra Crvenom krstu u Beogradu. Donacija je iskorišćena za nabavku paketa pomoći sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim proizvodima najugroženijim kategorijama stanovništva u Beogradu i Loznici.

“Svedoci smo da se svet suočava sa dosad neviđenom pandemijom izazvanom korona virusom i iskreno saosećamo sa svima, koji su direktno pogođeni. Mnogo naših poslovnih partnera i članova zajednice u kojoj poslujemo, imaju vitalnu ulogu u borbi protiv suzbijanja daljeg širenja pandemije. Naša kompanija ima dugu saradnju sa svim partnerima i žiteljima lokalne zajednice, te želimo da pomoć pružimo odmah, u ovim teškim trenucima”, istakla je Marni Finlajson, generalna direktorka Rio Tinta u Srbiji.

Pored finansijske donacije, Rio Tinto se odrekao državnih subvencija za ublažavanje negativnih efekata COVID-19, u visini od 50.000 evra i radi na obezbeđenju nastavka radova na implementaciji Projekta “Jadar”, u skladu sa pravilima i preporukama vezanim za zdravlje i bezbednost na radu.

Podelite ovaj tekst: