Nemačka kompanija “Stihl” širi poslovanje u Srbiji

Nova poslovna zgrada kompanije Stihl na Novom Beogradu

Nova poslovna zgrada kompanije Stihl na Novom Beogradu

Kompanija „STIHL“, vodeći svetski proizvođač motornih testera i uređaja za poljoprivredu, šumarstvo, hortikulturu, kao i građevinsku industriju, šireći poslovanje u Srbiji i regionu, svečano je 23. septembra otvorila novu poslovnu zgradu na Novom Beogradu. Svečani čin otvaranja obavili su Norbert Pik, član Upravnog odbora „STIHL“ i Dijana Peškir, direktorka za Srbiju i Crnu Goru. Svečanosti su prisustvovali i predstavnik Nemačko-srpske privredne komore, predstavnik Ambasade SR Nemačke, kao i mnogobrojni poslovni partneri iz lokalne distributivne mreže sa tržišta Srbije i Crne Gore.

Proizvodi brenda STIHL postoje već 96 godina, a već 70 godina su prisutni i na srpskom tržištu. Godine 2013. “Stihl” je u Srbiji otvorila predstavništvo u Beogradu, a od 2017. godine i na tržištu Crne Gore, kroz kooperaciju, sa specijalizovanom mrežom prodavaca u toj zemlji.

Novi objekat raspolaže prostorom od oko 2.000 kvadrata na dva sprata, uz ukupno ulaganje 5,9 miliona evra i to kroz investiciju od 3,1 milion evra u poslovni objekat, i još 2,8 miliona evra u obezbeđivanje lokacije. Objekat je građen po najvišim svetskim standardima, po principima„zelene“ gradnje, optimizujući prirodne izvore i unapređujući kvalitet života. U sklopu novog poslovnog objekta nalazi se i savremeni izložbeni prostor u kome će partneri i posetioci moći da se upoznaju sa uređajima brenda, kao i da dobiju savete od tehničke službe.

„Naše proizvode kupcima u Srbiji i Crnoj Gori plasiramo u saradnji sa domaćim preduzetnicima na više od 150 ovlašćenih prodajno-servisnih lokacija. Ovim dajemo  podršku jačanju srpskih i crnogorskih preduzetnika ali i razvijanju domaćeg poslovnog okruženja”, rekla je Dijana Peškir.

„Kompanija Stihl je u Srbiji počela rad 2013. godine sa 10 zaposlenih i sa 127 prodajnih mesta, ali smo od početka planirali dugoročnu strategiju. Za samo 8 godina, prodaja je  uvećana za više od pet puta, tako da udeo naših motornih testera na tržištu sada iznosi 55%, a udeo naših trimera na tržištu iznosi više od 20%. Naša prodajna mreža ima sada 261 prodajno mesto.

Novi objekat predstavlja prekretnicu u radu STIHL Srbija i mogućnost za dalju ekspanziju. Nova zgrada nije samo izraz posvećenosti srpskom tržištu, ona je i izraz poverenja u budući razvoj poslovanja. U prethodnoj poslovnoj godini STIHL je premašio obim prodaje od 5 milijardi evra. Kompanija zapošljava 20.600 saradnika širom sveta i ima 10 proizvodnih lokacija.

Podelite ovaj tekst: