Takeda slavi 10 godina u Srbiji

Svečanost u Beogradu povodom Takeda jubileja

Svečanost u Beogradu povodom Takeda jubileja

Multimedijalnim događajem u atrijumu Narodnog muzeja farmaceutska kompanija Takeda obeležila je u ponedeljak uveče, 11. aprila  10 godina prisustva u Srbiji i čak 240 godina  postojanja, kao i 140 godina prijateljstva Japana i Srbije. Proslavi je prisustvovalo oko 150 zvanica, među kojima su bili i ambasador Japana u Srbiji, visoki predstavnici državnih institucija Srbije i Crne Gore, lekari, naučnici, predstavnici udruženja pacijenata, kao i mnogobrojni partneri Takede iz oblasti istraživanja i visokotehnoloških disciplina.

Ambasador Japana u Srbiji Kacumata Takahiko iskazao je veliko zadovoljstvo zbog značajnog doprinosa kompanije Takeda u Srbiji: “Mnogo je postignuto ne samo u snabdevanju efikasnim lekovima, već i na polju digitalizacije zdravstva i promovisanju japanskih vrednosti. Ove aktivnosti su u skladu sa Inicijativom saradnje Zapadnog Balkana, kojom Japan nastoji da podrži socio-ekonomske reforme Srbije i drugih zemalja Zapadnog Balkana na putu ka Evropskoj uniji. Siguran sam da će ova jubilarna godina Takede i japansko-srpskog prijateljstva prestavljati značajan događaj u budućim bilateralnim odnosima i zajedničkom razumevanju”, rekao je ambasador Japana u Srbiji.

Kiran Lihi, direktor za Istočnu Evropu naveo je da je Takeda osnovana 1781. godine u japanskom gradu Osaka od strane Čobei Takede, i da je od male prodavnice lekovitog bilja danas prerasla u globalnog biofarmaceutskog lidera.

“Tokom duge istorije uvek smo gajili vrednosti kao što su integritet, poštenje, čast i istrajnost koje su nam pomogle da ostanemo posvećeni pacijentima, našim ljudima i planeti. Takozvani PTRB (Patients, Trust, Reputation, Business) princip je prilično jednostavan: brinemo o pacijentima i poboljšanju njihovih života, stvaramo uzajamno poverenje sa našim partnerima, gradimo reputaciju kompanije i naših zaposlenih i kada sve to funkcioniše – posao ide dobro”, objasnio je Lihi.

Milena Argirović, direktorka Takede u Beogradu rekla je da se Takeda zalaže ne samo na polju terapija za pacijente, već i za inovativna partnerstva koja ubrzavaju razvoj digitalnog okruženja.

“Veliku zahvalnost moram da iskažem čitavom timu Takede u region koji vodim, koji su bezrezervno svakodnevno radili na ispunjenju očekivanja u našoj zemlji i šire”, zaključila je Milena Argirović.

Podelite ovaj tekst: